Boala ganglionilor limfatici – remedii recomandate de Maria Treben

Despre această boală, cunoscuta vindecătoare austriacă Maria Treben spunea că se poate trata cu ajutorul unor remedii externe, alifii și comprese din frunze. Dacă persoana a fost deja supusă unei intervenții chirurgicale, aceasta va putea folosi comprese cu coada-calului și mic bitter suedez. Detalii în acest articol.

     Ceai mixt

Acest amestec de ceai se va folosi intern, în cantități mari.

– 300 g de gălbenele
– 100 g de coada-calului
– 100 g de coada-șoricelului
– 100 g de urzică

Ganglioni Limfatici - Remedii Naturiste

Ganglioni Limfatici – Remedii Naturiste

Se amestecă toate plantele, respectând cantitățile. Se ia 1 linguriță de amestec și se pune la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se beau câte 6-8 căni pe zi, cu înghițituri rare.

Împreună cu acest ceai, se vor lua și câte 3 linguri de mic bitter suedez pe zi (se găsește la magazinele naturiste și în unele magazine).

Se va proceda așa: se pune ½ lingură de bitter în ½ cană de ceai; acesta se bea cu 30 de minute înainte și după cele trei mese ale zilei.

    Cataplasme cu frunze de plante

Se pot folosi frunze de sânziene (drăgaică), pătlagină îngustă sau pătlagină lată, captalan, sau frunze și tulpini de gălbenele. Pacientul va decide care plantă are cel mai bun efect asupra lui.

O condiție importantă este ca plantele să fie proaspete.

După ce se spală bine de impurități, frunzele se așază pe un fund de lemn și se zdrobesc cu sucitorul, astfel încât să se fărâmițeze, să iasă puțin suc și să devină zemoase. Terciul obținut se aplică pe zona ganglionilor limfatici.

   Ulei de măghiran

Acesta se prepară în casă, din flori proaspete de măghiran. Se ia un borcan de sticlă, se umple cu flori și se toarnă peste ele ulei de măsline sau un alt ulei vegetal.

Florile trebuie să fie complet acoperite cu ulei. Se închide ermetic și se lasă la macerat cel puțin 3 săptămâni, la loc călduros. După acest interval, uleiul se strecoară și se folosește extern. Se unge cu el ganglionii bolnavi.

Leacuri Maria Treben

Leacuri Maria Treben

   Ulei de sunătoare

Și acest ulei se prepară din flori de sunătoare proaspăt culese. Se umple cu ele un borcan de sticlă. Se toarnă peste ele ulei, cât să le acopere.

Se închide cu capacul și se lasă 3 săptămâni la macerat, la loc cald. Uleiul este gata când s-a făcut roșiatic la culoare. Se strecoară printr-o pânză curată, storcând și florile.

Uleiul obținut se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare. Se ung ganglionii afectați cu acest ulei.

Sursă: „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.