Această PLANTĂ milenară stimulează CIRCULAȚIA și MEMORIA, regenerează NEURONII și repară CREIERUL

Ginkgo biloba este unul din cei mai vechi arbori din lume – cu o istorie de 250 de milioane de ani – numit pe bună dreptate o fosilă vie, sau „arborele vieții”, datorită longevității sale remarcabile (3.500 de ani), și proprietăților terapeutice remarcabile cu care este înzestrat.

Ginkgo Biloba Pastile

Ginkgo Biloba Pastile

Ginkgo biloba are efecte uimitoare asupra creierului

Ca plantă medicinală, Ginkgo biloba este considerat unul din cele mai bune remedii pentru îmbunătățirea circulației periferice, cardiace și cerebrale.

Efectele sale vindecătoare asupra creierului uman au fost confirmate de numeroase studii științifice. Ginkgo biloba stimulează funcțiile cognitive – atenția, memoria și inteligența. Ajută la menținerea unui tonus psihic bun, prevenind stările depresive, anxietatea, stresul și migrenele.

Atât frunzele, cât și mugurii florali, semințele, fructele și scoarța acestui arbore conține substanțe cu efecte antioxidante puternice, care protejează organismul de daunele radicalilor liberi asupra celulelor ADN și de îmbătrânirea țesuturilor. Flavonoidele au în special o acțiune benefică asupra tulburărilor circulatorii la nivelul creierului și extremităților.

Această plantă este foarte utilă în cazul vârstnicilor, care încep să uite, să aibă reflexe mai încete, să-și piardă capacitatea de concentrare și puterea de muncă.

Ginkgo biloba previne formarea cheagurilor de sânge, ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la tratarea accidentelor vasculare cerebrale, ischemiei cardiace, aterosclerozei, tumorilor cerebrale și bolii Alzheimer.

Un studiu de 24 de săptămâni, publicat în anul 2006 în Jurnalul European de Neurologie a arătat că extractul de Ginkgo biloba a fost la fel de eficient ca și medicamentul Donepezil, folosit pentru tratarea simptomelor de demență la persoanele cu o formă ușoară sau moderată de Alzheimer.

În ceea ce privește efectele sale vindecătoare și regeneratoare asupra țesuturilor neuronale, Ginkgo Biloba stimulează o proteină din creier și din sistemul nervos periferic, care este esențială pentru reglarea, creșterea și supraviețuirea celulelor creierului, precum și pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive, în special a memoriei de termen lung.

Grație acestor efecte, Ginkgo Biloba ar putea deveni o alternativă pentru medicamentele folosite pentru regenerarea/repararea creierului la vârstnici – tratarea problemelor neurologice și cognitive asociate cu înaintarea în vârstă.

Gingko biloba pastile

Comprimatele cu Ginkgo biloba sunt cele mai des folosite. Se vor lua la recomandarea medicului, care va stabili doza adecvată, în funcție de afecțiune.

Contraindicații

Preparatele pe bază de Ginkgo Biloba nu sunt recomandate în paralel cu medicamente anticoagulante (pentru subțierea sângelui), medicamente antidepresive, medicamente pentru hipertensiune arterială, medicamente pentru epilepsie sau Ibuprofen. Nu trebuie consumate de persoanele epileptice, diabetici, persoane cu tulburări de coagulare a sângelui, femeile gravide, mamele care alăptează sau de femeile care vor să rămână însărcinate.

Ginkgo biloba nu trebuie consumat cu cel puțin 36 de ore înainte de o intervenție chirurgicală.

Surse:

http://www.greenmedinfo.com/blog/boost-memory-regenerate-neurons-ancient-plant

Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene, Virginia Ciocan

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. are efecte excelente si doar in ceaiul “picioare usoare” de la Fares, pentru cei ce nu au probleme grave.

  2. As vrea sa-mi dati citeva detalii legate de ceai. Am un pomisor in curte si am adunat destule frunze si nu stiu sa le folosesc,adica cite frunze sa folosesc la cana cu ceai,sau pulbere

    • Majoritatea informațiilor pe care le-am găsit se referă la comprimate, tincturi și extracte standardizate de Ginkgo, care se găsesc la magazinele naturiste sau în farmacii. Acestea au cele mai rapide efecte. Semințele plante sunt toxice.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.