Uleiul de semințe de DOVLEAC stimulează creșterea PĂRULUI (studiu)

Uleiul de semințe de dovleac este bogat în vitaminele A, K și E, în minerale esențiale (zinc), antioxidanți și acizi grași. Consumat intern, acesta ajută la întărirea părului și poate stimula inclusiv creșterea părului, după cum a dovedit-o studiul prezentat mai jos. Aplicat extern, acest ulei hidratează foliculii de păr (și pielea) și le dă un luciu deosebit.

Ulei de Semințe de Dovleac - Creșterea Părului

Ulei de Semințe de Dovleac – Creșterea Părului

Uleiul de semințe de dovleac face părul să crească din nou

Un studiu realizat de cercetătorii coreeni a investigat eficacitatea uleiului de semințe de dovleac asupra creșterii părului la bărbați cu alopecie androgenică. Alopecia androgenică afectează 70% din bărbații peste 50 de ani. Este principala cauză a pierderii părului (chelire) la bărbați.

Au participat 76 de bărbați cu vârsta între 20 și 65 de ani, diagnosticați cu alopecie androgenică ușoară și moderată, care nu au folosit nici un tratament intern sau extern cu 3 luni înainte de acest studiu. Aceștia au împărțiți în două grupuri:

• grupul de intervenție (cu 37 de bărbați) – a primit câte 4 capsule cu ulei de semințe de dovleac pe zi (100 mg/capsulă), 2 capsule cu 30 de minute înainte de micul-dejun și 2 capsule înainte de cină;
• grupul de control (cu 39 de bărbați) – a primit capsule cu placebo.

Studiul a durat 24 de săptămâni. Pacienții au foste evaluați la 1, 4, 12 săptămâni, prin fotografii de către un investigator „orb”, scoruri evaluate de participanți, numărul și grosimea firelor de păr.

După 24 de săptămâni de tratament, scorurile au crescut la grupul care a primit ulei de semințe de dovleac. Participanții din grupul de intervenție au avut mai mult păr după tratament (decât aveau când au început tratamentul), comparativ cu participanții din grupul de control. În medie, numărul firelor de păr a crescut cu 40%.

Concluzii

Acesta este primul studiu care a examinat eficacitatea și tolerabilitatea utilizării uleiului de semințe de dovleac pentru creșterea părului, pe o durată lungă de timp.

Cercetătorii cred că uleiul de semințe de dovleac poate fi considerat un tratament eficient și sigur pentru îmbunătățirea alopeciei adrogenice la bărbați. Cu toate acestea, este nevoie de alte studii pentru a confirma aceste rezultate, și pentru a înțelege mecanismele prin care acest remediu funcționează.

Efecte secundare minore

Majoritatea participanților au finalizat studiul fără simptome adverse. Un bărbat din grupul de intervenție și un bărbat din grupul de control au avut o senzație de mâncărime pe tot corpul. Un participant din grupul de intervenție s-a plâns de un disconfort abdominal ușor

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4017725/
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3047325/Is-pumpkin-new-coconut-oil-making-skin-glow-helping-menopause-symptoms-Gwyneth-Paltrow-s-favourite-seed-bursting-health-beauty-benefits.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.