Tinctură de PROPOLIS și USTUROI pentru hipertensiune și ateroscleroză

Usturoiul este unul din cele mai studiate remedii naturale pentru bolile cardiovasculare, mai ales pentru reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului. Studiile recente au arătat că și propolisul are implicații importante în hipertensiunea arterială. Pentru un efect sinergic, aceste două produse pot fi combinate și administrate concomitent.

Tinctură de Usturoi și Propolis

Tinctură de Usturoi și Propolis

Cercetătorii de la Departamentul de Biologie de la Facultate de Arte și Științe din cadrul Universității Nidge din Turcia au studiat rolul propolisului asupra hipertensiunii arteriale la șoareci hipertensivi, și au obținut rezultate bune.

Un alt studiu, realizat de cercetătorii japonezi a arătat că propolisul brazilian conține 3 compuși care au efecte anti-hipertensive. Aceștia au folosit extract de propolis de 25% pe șobolani cu hipertensiune.

Animalele au primit o doză orală de 5 mg/kg de extract de propolis de 2 ori pe zi, timp de 28 de zile. Comparativ cu grupul de control, șobolanii care au primit propolis au raportat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale.

Tinctură de propolis și usturoi

Tinctura de propolis și tinctura de usturoi se pot prepara acasă, sau se pot procura de la magazinele naturiste. Se poate găsi o tinctură care conține ambele ingrediente.

Dacă le aveți separat, amestecați-le într-un recipient mai mare. Pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a aterosclerozei, se pot lua câte 30-50 picături din tincturile combinate, înainte de cele 3 mese ale zilei.

Amestecul se poate lua pe o felie de pâine, sau diluat cu 1 lingură de miere de albine.

O rețetă asemănătoare, care conține și miere, puteți găsi în acest articol.

Atenție, acesta este un remediu din medicina populară pentru reducerea lipidelor din sânge, și nu unul recomandat de un medic de specialitate. Înainte de a încerca acest tratament, asigurați-vă că nu există contraindicații pentru starea dvs. de sănătate. Cereți sfatul medicului, mai ales dacă luați deja medicamente pentru inimă, tensiune, colesterol sau circulație. Usturoiul poate interacționa cu tratamentul medicamentos. De asemenea, propolisul poate cauza reacții alergice la unele persoane care se știu sensibili la miere sau polenul de albine.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22471835 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16204944
http://www.pharmacologyweekly.com/articles/garlic-lowers-blood-pressure-hypertension

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Problema cea mai gravă e că cei care au scleroză, uită să o ia !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.