LĂPTIȘORUL de MATCĂ are proprietăți ANTI-DIABETICE (studii)

Toate produsele apicole sunt un dar al albinelor pentru sănătatea noastră: mierea, propolisul, polenul, lăptișorul de matcă, și chiar veninul de albine.

 

Lăptișor de Matcă Pentru Diabet

Lăptișor de Matcă Pentru Diabet

 

Lăptișorul de matcă este un compus vindecător secretat de albine, o substanță uimitoare, cu un potențial terapeutic extraordinar.

Studiu

Un studiu clinic interesant, publicat recent în Jurnalul Chinez de Medicină Integrativă, a analizat efectele pe care lăptișorul de matcă îl are asupra femeilor cu diabet de tip 2.

În baza studiilor preclinice anterioare, cercetătorii au urmărit să confirme beneficiile acestui produs apicol atât ca antioxidant, cât și ca agent anti-diabet (de reducere a nivelului de zahăr din sânge).

Studiul a fost unul de tip pilot, randomizat, realizat pe 50 de femei cu diabet de tip 2. Acestea au fost împărțite în mod aleatoriu în două grupuri egale. 25 de femei au primit un supliment cu 1.000 mg de gel de lăptișor de matcă, iar celelalte 25 de femei au primit un placebo. Studiul a durat 8 săptămâni.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3368, 8005, 3364, 9939′ button=’Cumpără aici’]

Au fost măsurate indiciile privind controlul glicemiei și factorii antioxidanți și de stres oxidativ, înainte și după studiu.

După suplimentarea cu lăptișor de matcă:

nivelul mediul al glicemiei à jeun a scăzut remarcabil de la 163.05±42.51 mg/dL la 149.68±42.7 mg/dL
nivelul mediu al concentrației de insulină a crescut semnificativ de la 70.28±29.16 pmol/L la 86.46±27.50 pmol/L

Autorii acestui studiu descriu eficacitatea lăptișorului de matcă în reducerea glucozei sangvine à jeun ca fiind remarcabilă, concluzionând că suplimentele cu acest produs apicol ar putea fi benefice pentru persoanele cu diabet.

Aceștia au descoperit de asemenea că lăptișorul de matcă are proprietăți asemănătoare insulinei.

Studii anterioare

Nu este primul studiu care a arătat că lăptișorul de matcă are proprietăți anti-diabetice. Un studiu din 2008, publicat în Biological and Pharmaceutical Bulletin a raportat rezultate similare.

Studiul a fost realizat pe șobolani cu rezistență la insulină, hrăniți cu fructoză, și a arătat că lăptișorul de matcă este un aliment funcțional care poate ajuta la prevenirea rezistenței la insulină asociată cu dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

De asemenea, un studiu din 2007, publicat în Journal of Pharmaceutical Society of Japan a descoperit că lăptișorul de matcă a redus semnificativ nivelurile serice de insulină și tensiunea arterială sistolică la șobolanii cu rezistență la insulină.

Toate aceste dovezi, colectate din studiile pe animale și oameni sugerează că lăptișorul de matcă ar putea constitui o alternativă pentru ameliorarea diabetului de tip 2 în mod natural.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/royal-jelly-anti-diabetic-healing-gift-bee-hive

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Cum putem sa facem comanda din afara Rominiei ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.