3 remedii naturale pentru Helicobacter Pylori, confirmate științific

Infecțiile cu Helicobacter pylori sunt tratate de regulă printr-o “terapie triplă”, bazată pe două antibiotice și un blocant de acid. Însă nu toate persoanele răspund favorabil la acest tratament.

Broccoli

Broccoli

Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie care se află în mod natural în corpul a două treimi din populația lumii, și în mod normal, nu cauzează simptome. Însă în unele cazuri, această bacterie poate cauza ulcer, sau chiar cancer gastric.

Tratamentul standard pentru persoanele infectate cu H. pylor poate avea efecte secundare nedorite. Antibioticele pot produce dezechilibre dăunătoare la nivelul florei intestinale, și pot conduce inclusiv la dezvoltarea de bacterii mult mai puternice și infecții recidivante, rezistente la antibiotice.

În acest context, cercetătorii sunt motivați să identifice alternative naturale pentru tratamentul antibiotic. Vă prezentăm câteva remedii testate clinic contra infecțiilor cu H. Pylori, descoperite recent, care pot fi folosite în paralel cu tratamentul convețional (ca adjuvant), sau ca o terapie alternativă completă.

Germenii de broccoli

Un studiu publicat în anul 2004 în Digestive Diseases and Sciences a arătat că 7 din 9 pacienți (78%) infectați cu H. Pylori, care au consumat germenii de broccoli (14, 28 sau 56 g) de 2 ori pe zi, timp de 7 zile, au prezentat rezultate negative la testele de scaun pentru Helicobacter pylori.

Germenii de broccoli sunt foarte nutritivi, bogați în antioxidanți și vitamine. Conțin însă cantități mari de sulforafan, o biomoleculă care conține sulf. Acest compus s-a dovedit eficient în peste 150 de boli diferite, inclusiv cancer. Compușii anti-cancerigeni au o concentrație mai mare în germeni decât în broccoli maturat, fiind de 50 de ori mai active împotriva cancerului decât plantele mature.

Vezi si Cele mai bune CEAIURI pentru infecția cu Helicobacter pylori 

Cum se obțin germenii de broccoli acasă

Se folosesc semințe de broccoli netratate chimic. Acestea se clătesc cu apă, apoi se pun într-un borcan de sticlă și se acoperă cu apă fiartă și răcită (apa să fie cu câțiva cm deasupra lor). Acoperiți gura borcanului cu o bucată de pânză și legați-o cu un elastic. Lăsați semințele peste noapte la loc călduros și întunecat. A doua zi, clătiți semințele cu apă rece și scurgeți-le bine de apă (altfel vor putrezi). Lăsați-le să stea din nou la întuneric peste noapte, procedând astfel de 2 ori, până când semințele încep să încolțească. Așezați apoi borcanul pe pervaz.

Probioticele

Probioticele sunt bacterii bune, care combat infecția în mod natural. Un studiu pilot recent, realizat în 2012 și publicat în Jurnalul Inflammation and Allergy Drug Targets a arătat că după 10 zile de tratament cu probiotice cu mai multe tulpini, H. pylori a fost eradicată complet din stomacul a 13 din 40 de pacienți (cu simptome de dispepsie).

Pacienții au primit 1.8 trilioane de tulpini vii de:

Streptococcus thermophilus
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium longum
Lactobacillus plantarum
Bifidobacterium breve
Lactobacillus paracasei,
Bifidobacterium infantis
Lactobacillus delbrueckii bulgaricus

Semințele de negrilică (Nigella Sativa)

Cercetătorii au realizat numeroase studii pe semințele de negrilică și au dovedit că acestea au o valoare terapeutică diversă, fiind recomandate inclusiv împotriva cancerului.

La noi în țară, semințele de negrilică mai sunt cunoscute sub numele de chimen negru, susan negru, cernușcă sau coriandru românesc. Suplimentele cu negrilică se pot procura de la magazinele naturiste.

Un studiu din 2010, pulicat în Saudi Journal of Gastroenterology a arătat că o doză de doar 2 g de semințe de negrilică în combinație cu un blocant de acid a fost la fel de eficient (67%) ca și terapia triplă (care include și două antibiotice pe lângă blocantul de acid) în tratarea infecției cu Helicobacter pylori la pacienți cu dispepsie non-ulceroasă.

Alte alimente care s-au dovedit eficiente împotriva infecțiilor cu Helicobacter pylori sunt: usturoiul, ceaiul verde, mierea, propolisul și lemnul-dulce.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/3-natural-h-pylori-cures-are-clinically-proven-1

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Sint de acord cu diverse tratamente naturiste dar cu H, PYLORI nu, e o bacterie periculoasa care trebuie eliminata cu antibiotice .Daca nu este tratata provoaca cancer la stomac desigur alimentele recomandate pot ajuta dar nu vindeca in totalitate asta e parerea mea in cunostinta de cauza

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.