Tonic anti-viral de LĂMÂIE și GHIMBIR pentru răceală (rețetă)

Acest tonic de lămâie, ghimbir și miere este unul din cele mai eficiente și naturale mijloace pe care le avem la îndemână pentru a preveni sau scurta o răceală sau o gripă.

Tonic de Lămâie și Ghimbir

Tonic de Lămâie și Ghimbir

Se prepară foarte rapid, este ușor accesibil și eficient împotriva simptomelor de răceală, mai ales pentru desfundarea nasului și calmarea durerilor în gât.

Acest tonic poate fi consumat și vara, ca o limonadă. Însă este mai potrivit pentru lunile răcoroase de toamnă-iarnă, întrucât ghimbirul produce un efect senzațional de stimulare a circulației sangvine și implicit de încălzire a corpului.

Pe lângă faptul că este o sursă bună de vitamina C, lămâia are și proprietăți antibacteriene și alcalinizante, prin care ajută la combaterea infecțiilor. Împreună cu proprietățile antivirale ale rădăcinii de ghimbir, sucul de lămâie crește transpirația și ajută la eliminarea toxinelor și la scăderea febrei (asociată bolii).

Mierea are de asemenea proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, și este plină de nutrienți și enzime esențiale pentru recuperarea unui organism slăbit de boală. Este un stimulent imunitar natural excepțional. În plus, are o textură vâscoasă, care acționează ca un balsam pentru iritațiile gâtului.

Tonic de lămâie și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 1 lingură de ghimbir ras
• 3 căni de apă caldă
• 2 linguri de miere de albine
• ½ pahar de suc de lămâie

Preparare

Dizolvați mai întâi mierea de albine în apa caldă (nu trebuie să fie clocotită). Puneți apoi toate ingredientele în blender și pulsați de câteva ori, până când obțineți un suc omogen. Beți întreaga cantitate rezultată pe parcursul zilei dacă simțiți că vă paște o răceală sau o gripă.

Un ingredient opțional (dar recomandat) pentru sporirea efectului încălzitor și stimulator pentru sistemul imunitar și respirator este piperul cayenne. Adăugați doar 1 vârf de cuțit (este foarte iute), dacă nu aveți contraindicații la condimente.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Da,da ! Este un bun remediu antiraceala,eu il folosesc de cum apar primele semne de guturai ori cand ma simt friguroasa.Mai adaug ca gustul acestei bauturi este foooarte placut.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.