2 CEAIURI calmante pentru tulburările CIRCULATORII (de origine nervoasă)

Problemele circulației sangvine reprezintă un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Infarctul miocardic – care a devenit extrem de frecvent în rândul populației actuale, este cauzat aproape în toate cazurile de tulburări circulatorii, mai ales la nivelul vaselor coronariene (ateroscleroza, ateromatoza).

Ceai Pentru Circulație

Ceai Pentru Circulație

Ceai mixt pentru tulburări circulatorii (1)

Ingrediente

• 30 g de coada-șoricelului
• 20 g de păducel (flori și fructe)
• 20 g de roiniță (frunze)
• 20 g de valeriană (rădăcină)
• 10 g de obligeană (rădăcină)

Preparare

Se amestecă bine toate plantele. Se ia 1 linguriță de amestec și se adaugă într-o cană cu apă clocotită. Se lasă câteva minute, apoi se strecoară. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi.

Ceai mixt pentru tulburări circulatorii (2)

Ingrediente 

• 30 g de sunătoare
• 30 g de valeriană (rădăcină)
• 20 g de rozmarin (frunze)
• 20 g de mătăciune (frunze)

Preparare

Din amestecul de plante, se ia 1 lingură și se fierbe împreună cu o cană de apă, 5 minute. Decoctul strecurat se bea pe parcursul unei zile, cu înghițituri rare.

Pe lângă ajutorul venit din partea plantelor, este bine ca persoanele cardiace și cele care au probleme cu circulația sângelui să acorde o importanță sporită și alimentației. Bolile coronariene și cardiovasculare pot fi prevenite sau chiar ameliorate doar prin evitarea unor alimente care au efecte negative asupra arterelor. Acestea sunt în general grăsimile (îndeosebi de origine animală) și alimentele grase.

Mai mult, este imperios să se renunțe la fumat (dacă e cazul), precum și la consumul excesiv de alcool. Statul prelungit pe scaun (sedentarismul), oboseala fizică și psihică sunt alți factori de risc importanți care trebuie evitați, pentru prevenirea bolilor coronariene și a infarctului miocardic. Puțini dintre noi știu că stresul, tensiunea nervoasă și anxietatea afectează sănătatea arterelor.

Sursă: „Fitoterapie Tradițională și Modernă”, Ovidiu Bojor, Octavian Popescu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.