TINCTURA de PROPOLIS combate afecțiunile RESPIRATORII (moduri de administrare)

Propolisul este un medicament-minune pe care albinele lucrătoare îl prepară din substanțele colectate din diferite plante, muguri și copaci. Acestea îl folosesc pentru construirea și repararea stupului, pentru astuparea găurilor și crăpăturilor, pentru căptușirea pereților interiori și pentru combaterea invadatorilor.

Tinctură de Propolis - Afecțiuni Respiratorii

Tinctură de Propolis – Afecțiuni Respiratorii

Datorită efectelor sale antibiotice, antibacteriene și antimicrobiene, propolisul este folosit în diferite formule pentru sindromul răcelii, infecții ale tractului respirator superior și infecții gripale, dar și pentru vindecarea rănilor, arsurilor, acneei și al altor afecțiuni dermatologice.

Cercetătorii germani au demonstrat efectul bactericid al propolisului împotriva unor tulpini izolate de la pacienți cu infecții ale tractului respirator superior. Propolisul are efecte bune în rinită și alergii.

• Gripă, guturai

Studiile au arătat că 50 de picături de tinctură de propolis (de 20%), luate de 4 ori pe zi, pot reduce cu 40% riscul de a dezvolta o infecție cu virusul gripal. Persoanele care suferă deja de gripă, pot lua aceeași doză, pentru o vindecare mai grabnică (propolisul accelerează timpul de vindecare cu 2-3 zile). Tinctura se pune pe pâine, și se consumă cu o oră înainte de masă.

• Bronșită, afecțiuni respiratorii cu secreții abundente

Se fac cure de câte 3 săptămâni, în care se ia câte 1 lingură de miere propolizată, de 4 ori pe zi, sau câte 30 de picături de tinctură de propolis (preparată din 60 g de propolis și 200 ml de alcool de 90 de grade), de 3 ori pe zi, într-un păhărel de apă caldă sau lapte. Mierea propolizată se obține dintr-o linguriță de tinctură de propolis și 3 lingurițe de miere.

• Astm bronșic

Se folosește tinctura de propolis de 15%, pentru aerosoli. Se amestecă 2-3 ml de tinctură de propolis cu apă distilată (în proporție de 1:1), care se pune în aparatul de aerosoli. Se fac 2 ședințe pe zi.

• Laringită cronică

Se iau câte 20 de picături de tinctură de propolis de 20%, într-un pahar cu lapte, înainte de masă.

• Otită

Se pun 10 picături de tinctură de propolis de 5-7% în urechea afectată, de 3 ori pe zi.

• Imunitate scăzută

Propolisul crește imunitatea prin stimularea activității fagocitelor (celule imunitare prin care corpul nostru războiește germenii). Studiile realizate de americani, ruși și japonezi au arătat că acest produs apicol crește producția celulelor sistemului imunitar, făcându-le mai puternice împotriva germenilor.

Pentru mărirea rezistenței organismului la infecții de orice fel, se poate face o cură de 3 săptămâni, cu câte 30-40 de picături de tinctură de propolis, de 3 ori pe zi.

Contraindicații și precauții

Unele persoane pot manifesta alergii la administrarea sau utilizarea topică a propolisului, mai ales cei care sunt alergici la miere, conifere, plop sau salicilați. Înainte de a începe un tratament cu propolis, faceți un test cu o doză mică (internă/externă) pentru a urmări reacția. Dacă apar iritații, inflamații, roșeață a pielii sau catar respirați, renunțați la acest produs.

Surse:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8216454
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872021/
3. „Tratarea Bolilor cu Leacuri din Popor”, Gheorghe Mohan

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Pentru imunitate – am verificat pe propria persoana .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.