Mestecarea FAGURELUI de MIERE crește imunitatea față de afecțiunile respiratorii

În cartea sa – „Medicina Populară”, publicată în anul 1958 și ajunsă bestseller, dr. D. C. Jarvis recomandă fagurele de miere ca leac pentru guturai și alte afecțiuni ale aparatului respirator.

Fagure de Miere

Fagure de Miere

Fagurele de miere este un depozitar senzațional al substanțelor nutritive și terapeutice pe care toate produsele apicole le au: mierea, ceara de albine, propolisul, polenul și lăptișorul de matcă. Din acest motiv forța sa vindecătoare este atât de mare.

Mod de administrare

Pentru prevenirea răcelilor, virozelor respiratorii, gripei și guturaiului, doctorul Jarvis recomanda să se mestece îndelung câte 1 linguriță de fagure de miere, de 1-3 ori pe zi. Dacă se începe această cură cu o lună înainte de sezonul guturaiului, această boală va fi preîntâmpinată cu succes, sau simptomele vor fi mult mai reduse în cazul în care boala totuși a survenit.

Dacă boala este mai avansată, se va consuma câte 1 linguriță de fagure de miere de 5 ori pe zi în primele 2 zile, după care doza se va reduce la 3 lingurițe pe zi, oricât va fi nevoie.

În guturaiul moderat, se ia câte 1 linguriță de fagure de miere pe zi, lunea, miercurea și vinerea. Acest remediu va ajuta la menținere nasului desfundat și fără secreții.

Fagurele de miere este indicat și în rinită, sinuzită și polipi nazali. Modul de utilizare în aceste afecțiuni îl puteți găsi în acest articol.

Dr. Jarvis explica efectele bune ale acestui tratament prin faptul că fagurele de miere creează o imunizare a corpului față de afecțiunile căilor respiratorii care poate dura până la 4 ani.

Fagurele de miere se poate procura din piețe, de la apicultori. În cazul în care totuși nu găsiți, tratamentul pe guturaiul moderat se poate face cu 2 lingurițe de miere (lichidă), de 3 ori pe zi, la fiecare masă principală. Însă mierea trebuie să fie bio, pură, nefiltrată.

Efectele nu vor întârzia să apară:

– ochii umezi se vor usca
– nasul se va desfunda și respirația va fi din nou posibilă pe nas
– strănuturile se vor opri
– secrețiile nazale se vor opri și nasul se va usca
– durerile de gât vor dispărea

Pe lângă toate acestea, mestecarea fagurelui de miere mai aduce un beneficiu important: curăță dantura, elimină tartrul, dezinfectează cavitatea bucală și ajută la vindecarea paradontitei și a gingiilor umflate sau sângerânde.

Copiii care mestecă fagure de miere vor fi mai puțin sensibili la răceli.

Sursă: „Hrana Vieții”, Rețete Biblice de Tratamente Naturiste, Doctor Mihai Petrovici

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Cred ca este un remediu de incredere.

  2. Bună ziua! .
    . În copilărie aceasta era guma de mestecat

  3. Așa se mânca dulce sănătos acum mâncăm toate porcarile împachetate la pungă ,moarte sigură !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.