Remedii naturiste care înlătură SUPĂRAREA și stările sufletești STRESANTE

Ori de câte ori suntem stresați, amărâți sau din cauza unui necaz, am face bine să apelăm la ceaiul de mușețel. Această plantă are un efect liniștitor extraordinar, care ne poate calma înainte ca inima noastră să fie afectată în mod nedorit.

Remedii Pentru Supărare, Stres, Stări Negative

Remedii Pentru Supărare, Stres, Stări Negative

Mușețelul este una din plantele cu cele mai vechi utilizări în medicina populară. Preparatele din mușețel au fost folosite pentru stomac deranjat și alte tulburări gastrointestinale, insomnie, tulburări menstruale, spasme musculare, inflamații, rinită alergică, dureri reumatice, răni și hemoroizi.

Ceaiul de mușețel este una din cele mai populare băuturi terapeutice din lume, după ceaiul verde. Studiile recente au arătat că infuzia de mușețel poate preveni inclusiv bolile tiroidiene. Consumat cu regularitate, acest remediu poate crește durata vieții și ajută la combaterea cancerului.

1. Mușețel

Cercetările științifice au confirmat efectele sedative blânde ale mușețelului, în special asupra persoanelor depresive și anxioase. Efectul calmant al plantei este binefăcător pentru întregul sistem nervos. Iată ce spunea botanista Maria Treben despre ceaiul de mușețel în acest sens:

„Când avem supărări, ar fi bine să bem de fiecare dată câte o ceașcă cu infuzie de mușețel. Ne-am liniști înainte ca inima să ne fie afectată.

Înainte de a apărea supărarea, și inima și circulația să reacționeze (negativ), ar trebui să-ți prepari un ceai de mușețel. După boli grele sau stări de epuizare, vă veți simți curând mai bine și liniștiți sufletește.“

Băile complete cu mușețel de 20 de minute au un efect calmant profund asupra sistemului nervos. Se folosesc 4 mâini de flori de mușețel, oprite cu apă clocotită. După o infuzare de câteva minute, se adaugă în apa caldă din cadă. Apa din cadă nu trebuie să depășească nivelul inimii. După ce ieșiți din baie, nu vă ștergeți cu prosopul; îmbrăcați un halat gros (flaușat dacă aveți), și stați în pat o oră, pentru a transpira din abundență.

Se recomandă și consumul unei căni cu ceai de mușețel, preparat prin infuzare, dintr-o linguriță de flori și 1 cană de apă fierbinte.

2. Splinuță

Maria Treben recomandă și splinuța pentru înlăturarea stărilor de supărare. Această plantă are o influență pozitivă semnificativă asupra vieții noastre afective, care acționează prin vindecarea rinichilor.

„Toate încordările nervoase de pe urma diverselor stări sufletești ale omului se descarcă prin rinichi. De aceea, după un șoc de ordin afectiv, fie moartea subită a cuiva apropiat și drag, fie orice altă nenorocire, se știe că rinichiul este cel ce suferă mai mult.

Ceaiul de splinuță ar trebui consumat neapărat în cazul unor decepții și al altor stări sufletești stresante. Simțim efectul ei de echilibrare în stări emoționale grele, asemenea unei mâini care mângâie, consolează și calmează.”

Infuzia de splinuță se prepară dintr-o linguriță cu vârf de plantă și 1 cană de apă clocotită. Se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi.

_______________________________________________________________________________________

Surse:
1. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben
2. „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22894890
4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19593179

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Îmi place….interesante…bine de stiut… Multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.