Rețeta cu VÂSC pentru femeile care nu pot rămâne ÎNSĂRCINATE, recomandată de Maria Treben

Botanista austriacă Maria Treben, renumită pentru leacurile ei simple și eficiente din cartea „Sănătate din Farmacia Domnului”, recomanda vâscul pentru numeroase afecțiuni ale femeilor.

Vâscul - Remediu Pentru Sterilitate

Vâscul – Remediu Pentru Sterilitate

Dereglările hormonale (în special menoragiile – hemoragii menstruale puternice și metroragiile postpartum), tulburările metabolice și indispozițiile cauzate de menopauză (palpitații, anxietate, respirație dificilă) pot fi rezolvate cu ajutorul ceaiului de vâsc, consumat pe o durată de câțiva ani consecutiv.

Una din utilizările străvechi ale vâscului este pentru tratarea sterilității la femei. Maria Treben recomanda femeilor care nu pot concepe să folosească această rețetă, pe care a procurat-o de la druizi (din cultura celților):

„Femeile, a căror dorință de a avea copii rămâne neîmplinită, să ia zilnic câte 25 de picături de vâsc, dimineața pe stomacul gol, și seara înainte de culcare.”

Aceste picături se pot prepara acasă, astfel:

Vâscul (tulpinile și frunzele) se spală bine, și așa ud, se presează cu ajutorul unui storcător electric. Din sucul rezultat, se iau câte 25 de picături cu puțină apă, dimineața pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă, și seara, înainte de culcare.

În locul sucului, se poate folosi tinctura de vâsc, care se găsește de la magazinele naturiste.

O altă rețetă din medicina populară sună cam așa:

Se fierb 3 crenguțe de vâsc (fără bobițe) în 500 ml de vin alb dulce, timp de 3 minute. Soluția rezultată se bea cu 8 zile înainte de venirea ciclului menstrual.

Atenție, pentru preparare sucului sau ceaiului nu se folosesc fructele (bobițele) de vâsc, deoarece acestea sunt toxice. Cel mai bun din punct de vedere terapeutic este vâscul de stejar și de plopi, vâscul de brad, de pin și de pomi fructiferi (de măr și păr). Se culeg doar tulpinile și frunzele, care se taie cu un cuțit. Vâscul recoltat în perioadele octombrie-decembrie și martie-aprilie are cea mai mare putere vindecătoare,

Surse:
1. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri
2. „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.