Leac de casă pentru durerile și arsurile de stomac cauzate de ULCER

Există unele remedii naturiste care pot ajuta în cazul ulcerului gastric și a gastritei hiperacide, precum sucul de varză albă sau sucul de cartofi. O rețetă populară care poate ajuta în aceste afecțiuni este un amestec din migdale și lapte dulce.

Migdale Pentru Ulcer

Migdale Pentru Ulcer

Potrivit fitoterapeutului Ovidiu Bojor, consumul de migdale reduce simțitor durerile și arsurile gastrice. Un studiu semnat de J. Kleeberg, Jerusalem a arătat că migdalele dulci uscate, măcinate sau ronțăite ca atare sunt un remediu anti-acid și anti-peptic eficient pe termen lung pentru ulcerul hiperacid sau ulcerul duodenal.

Leac antiulceros – rețetă

În una din cărțile lui Ovidiu Bojor este prezentat un preparat antiulceros pe bază de lapte și migdale, care poate ajuta la calmarea durerilor și a arsurilor stomacale. Rețetă este preluată din medicina populară.

Amestecate cu lapte, migdalele se leagă de excesul de acid format în stomac, și ajută astfel la potolirea durerilor.
Am găsit de fapt două rețete pentru a prepara aceste amestec din migdale și lapte:

1. Se amestecă 30 de migdale dulci cu 1 lingură de lapte dulce și 1 linguriță de smântână;

2. Se macină 4-5 migdale decojite în blender, apoi se adaugă într-un pahar cu lapte și se consumă amestecul, o dată pe zi, de preferabil dimineața.

Cum funcționează

În ulcerul stomacal, căptușeala interioară a stomacului devine inflamată din cauza excesului de acid digestiv. Această afecțiune poate fi extrem de dureroasă, și de aceea sunt necesare medicamente pentru ameliorarea simptomelor.

Migdalele sunt recomandate persoanelor care suferă de ulcer stomacal deoarece acestea conțin un ulei gras care formează o peliculă protectoare pe peretele stomacului. Sunt de asemenea bogate în protide (proteine, proteide, aminoacizi), care neutralizează aciditatea excesivă prin tamponarea acidul clorhidric.

Proteinele de calitate din migdale ajută la menținerea sănătății întregului organism și la îmbunătățirea digestiei. Migdalele conțin de asemenea vitamine din complexul B și calciu. Acești nutrienți reduc simptomele ulcerului stomacal și sprijină procesul de recuperare.

Surse:

1.“Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2.http://www.thehealthsite.com/diseases-conditions/try-this-almond-and-milk-mixture-to-treat-peptic-ulcers-p915/
3. https://www.karger.com/Article/Pdf/200611

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. As fi incantata sa postati mai des remedii care poarta marca Ovidiu Bojor,deoarece inspira multa i ncredere si merita incercate.Multumesc !

  2. Ulcerul gastric este provocat de helicobacter piloris şi se vindecă doar cu antibiotice !!

  3. Sunt folositoare toate sfturie pe care le tratati va multumesc o zi buna

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.