Ceaiul de VÂSC normalizează inima și circulația, și mărește cheful de muncă

Renumita botanistă austriacă Maria Treben recomanda vâscul pentru reglarea tensiunii arteriale (mari sau mici), stimularea circulației sangvine și îmbunătățirea chefului de muncă.

Vâsc (Viscum album)

Vâsc (Viscum album)

Vâscul (Viscum album) este o plantă semiparazită care crește pe ramurile unor arbori și pomi fructiferi, ca niște tufe fără rădăcină. După Maria Treben, vâscul cu cea mai mare putere terapeutică este vâscul de stejar și de plopi, precum și vâscul de brad, de pin și de pomi fructiferi, precum vâscul de pe măr și păr. Se culeg doar tulpinile și frunzele, care se taie cu un cuțit. Vâscul recoltat în perioadele octombrie-decembrie și martie-aprilie are cea mai mare putere vindecătoare,

Vâscul are proprietăți calmante, cardiotonice, hipotensive, calmante și imunostimulatoare. În medicina populară, este folosit în special pentru reglarea tensiunii arteriale și fortificarea activității cardiace. Vâscul scade tensiunea arterială la hipertensivi, și o crește la hipotensivi.

Persoanele cu tensiunea mare și tulburări circulatorii sau cardiace (tulburări ale ritmului cardiac), care au simptome de vertij, amețeală, moleșeală și lipsă de chef de muncă se pot elibera de problemele lor consumând ceai de vâsc.

Efectele sale calmante elimină tensiunea fizică produsă de spasmele cronice (epilepsie), inima agitată, tusea convulsivă, a astmului bronșic și a atacurilor astmatice și a acceselor de isterie.

Vâscul este utilizat și ca remediu hemostatic (de oprire a sângerărilor) și stimulant pentru circulația sângelui și funcțiilor cardiace.

Cum se prepară ceaiul de vâsc și cum se bea

Se folosesc doar frunzele și tulpinile vâscului, nu și bobițele, care sunt otrăvitoare pentru consumul intern. La 1 cană de apă, se folosește 1 linguriță cu vârf de plante. Ceaiul de vâsc se poate procura și direct de la magazinele naturiste.

Ceaiul se prepară prin macerare. Vâscul se lasă la infuzat 12 ore în apa rece, după care se încălzește puțin și se strecoară.

Ceaiul se consumă cu înghițituri mici, pe parcursul zilei. Se pot bea câte 3 căni de ceai pe zi. În câteva zile, spune Maria Treben, inima și circulația sangvină se vor regla, și persoana în cauză va simți o bucurie și o putere mai mare de a munci.

Surse:
„Plante Medicinale din Grădina Domnului” și „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. In general citesc foarte multe surse de informatii ,insa nu am aflat pana aici ca o planta poate reda cheful de munca . . . Voi ce parere aveti ?

  2. Ar trebui administrat tuturor – in locul maririlor de salarii!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.