MUȘEȚELUL are efecte analgezice, antinevralgice și antiinflamatoare puternice (cum să îl folosești pentru durerile articulare)

Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare puternice și poate ajuta la reducerea a tot felul de dureri. Este îndeosebi cunoscut pentru efectul calmant asupra stomacului.

Mușețel

Mușețel

Mușețelul a dovedit beneficii antiinflamatoare pentru o gamă variată de afecțiuni. Durerile articulare, spasmele musculare și alte boli inflamatorii răspund bine la tratamentul cu mușețel. Planta poate fi folosită sub formă de ceai, sau extern, sub formă de ulei pentru masarea pielii.

Dureri articulare – remediu naturist cu mușețel

Pentru tratarea durerilor articulare, botanista Maria Treben recomanda uleiul de mușețel, preparat după o rețetă simplă. Se umple un borcan de sticlă cu flori de mușețel, și se toarnă peste ele ulei (preferabil de măsline). Se pune capacul și se lasă la macerat 3 săptămâni, la loc călduros. Cu uleiul obținut se masează membrele dureroase, de câte ori este nevoie.

Indicații terapeutice

Mușețelul reduce eficient durerile localizate la nivelul articulațiilor, mușchilor, tendoanelor, oaselor, capului, sinusurilor și dinților. Planta ajută și în nevralgii.

Datorită efectelor detoxifiante și de stimulare a circulației sângelui, mușețelul elimină din sânge acidul uric, ajutând astfel la tratarea artritei și reumatismului.

Mușețelul este de asemenea util în umflături (inclusiv ale feței) și edeme, dureri cauzate de infecții, inflamații sau leziuni, dureri de spate, spasme musculare, stres.

Consumat sub formă de ceai, mușețelul are un efect relaxant general. Studiile au arătat că consumul de ceai de mușețel reduce pulsul, temperatura pielii și alți indicatori fiziologici de relaxare.

Cercetările recente au arătat că ceaiul de mușețel are efecte antioxidante și anti-microbiene moderate, antimutagenice, hipocolesterolemiante, antispasmodice și anti-anxietate.

Consumul intern de mușețel poate cauza reacții alergice la persoanele alergice la plantele din familia margaretelor. Această plantă subțiază sângele și poate interacționa cu medicamentele anti-coagulante, precum warfarina. Planta nu trebuie consumată în doze mari.

Surse:

1. „Plante Medicinale din Grădina Domnului” – Sfaturi bune din biblia mea de leacuri pentru păstrarea sănătății și bunăstării, Maria Treben
2. http://ratetea.com/style/chamomile-tea/50/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Ce inseamna a nu se consuma in doze mari: 1,2,3 cani pe zi sau mai multe ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.