Amestec ENERGIZANT și imunostimulator din CĂTINĂ și MĂCEȘE

Măceșele și cătina sunt cotate printre fructele cu cel mai mare conținut vitamina C. Mai mult decât atât, aceste super-alimente sunt pline de alte vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sistemele corpului și starea generală de sănătate.

Amestec Energizant din Pulbere de Cătină și Măceșe

Amestec Energizant din Pulbere de Cătină și Măceșe

Amestec energizant din cătină și măceșe 

Un remediu puternic, cu rezultate bune în creșterea energiei, vitalității și imunității este amestecul de pulberi de cătină și măceșe, în cantități egale.

Ambele tipuri de fructe apar la sfârșitul verii. Din ele se pot face diferite preparate tonice și medicinale, precum ceaiuri, macerate, siropuri, sucuri, dulceață, gem etc. Pulberea este însă mult mai concentrată, cu efecte maxime, întrucât nu necesită procesare sau preparare termică.

Pulberea de măceșe se poate procura de la magazinele naturiste, gata preparată, sau se poate obține acasă. Fructele proaspăt culese (sau procurate din piață) se lasă la uscat în locuri umbroase, bine aerisite, în straturi subțiri, circa 1-3 săptămâni, sau până când pulpa fructelor se sfărâmă când este frecată între degete.

După ce s-au uscat bine, fructele se macină prin râșnița electrică de cafea. Pulberea obținută se cerne printr-o sită deasă, pentru a separa semințele rămase întregi (acestea sunt toxice pentru consumul intern).

Pulberea de cătină se obține la fel, prin măcinare fructelor uscate (timp 2-3 săptămâni) prin râșnița de cafea.

Pulberile de la cele două fructe se amestecă și se păstrează în borcane de sticlă închise bine, în cămară. Nu trebuie preparată în cantități mari, deoarece substanțele active se oxidează și își pierd efectele. Pulberea rezistă cel mult 2 săptămâni. Se poate lua câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3003, 5876′ button=’Cumpără aici’]

Beneficii și indicații terapeutice

Măceșele conțin 49% apă, apoi foarte multă vitamina C și provitamina A, vitaminele B1, B2, E, K, F, P, PP și substanțe minerale. Sunt o sursă bogată de antioxidanți care ne apără împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare: carotenoide, flavonoide, polifenoli, leucoantocianine și catechine.

Cantitatea mare de vitamina A din măceșe susține sănătatea pielii, întărește sistemul imunitar și previne infecțiile bacteriene și virale. Pectina din măceșe acționează ca un agent diuretic și laxativ.

Măceșele au proprietăți antidareice, vitaminizante, vasodilatatoare pentru artere, antiinflamatoare, antitoxice, depurative și sedative.

Cătina este un fruct care ajută la fortificarea imunității și a întregului corp. Este un antiscorbutic puternic, datorită conținutului ridicat de vitamina C. Are proprietăți nutritive, vitaminizante și mineralizante, antireumatice, antianemice, antigripale, antitumorale, antioxidante, deteoxifiante, regenerante, antiinflamatoare, anti-îmbătrânire.

– Imunitate scăzută
– Infecții respiratorii
– Lipsă de vitamine
– Scorbut (lipsă de vitamina C)
– Gripă, răceală
– Boli de inimă
– Circulație periferică deficitară
– Afecțiuni vasculare
– Artrită reumatoidă, osteoartrită
– Inflamații intestinale, urinare și renale
– Convalescență
– Anemie
– Creștere
– Calculoză (pietre)

Surse:
1. Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu
2. „Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan
3. http://www.herbwisdom.com/herb-rose-hip.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.