Loțiune din HREAN pentru coșuri, acnee, puncte negre, pistrui, pete pe piele (rețetă)

Hreanul nu este binefăcător doar sănătății interne, ci și pielii. Are o putere vindecătoare impresionantă, datorită efectului de creștere a circulației sângelui și a proprietăților sale antibiotice și antiseptice. Cataplasmele cu hrean ras sunt remedii din bătrâni folosite pentru vindecarea rănilor și infecțiilor pielii.

Hrean Ras

Hrean Ras – Pentru Coșuri, Acnee, Puncte Negre, Pete de Piele

Loțiune din hrean pentru acnee și coșuri – rețetă

Pentru pielea afectată de acnee, coșuri, pete, pistrui sau alte semne, vă recomandăm această rețetă simplă.

Ingrediente

• 100 g de hrean ras
• 900 g de lapte bătut sau iaurt natural
• 100 g de glicerină vegetală

Preparare

După ce ați ras rădăcina de hrean, cântăriți 100 de grame și puneți-o într-un borcan de sticlă încăpător. Adăugați laptele bătut și glicerina și amestecați bine. Lăsați amestecul să stea peste noapte, într-un loc rece. A doua zi dimineață, agitați preparatul și apoi strecurați-l. Păstrați preparatul obținut la frigider.

Seara, înainte de culcare, spălați bine zonele afectate de coșuri, acnee, pistrui, pete (decolorare pielii), puncte negre sau alte semne. Aplicați apoi loțiunea și frecați ușor pielea, până când apare o senzație de furnicătură și încălzire. Ștergeți surplusul de loțiune. Acest tratament este bun și pentru tenul gras.

Glicerina vegetală se poate procura de la magazinele naturiste.

O altă rețetă populară pentru tratarea acneei juvenile este masca de fașă cu hrean macerat în oțet.

Rădăcina de hrean se rade pe răzătoarea mică și se pune într-un borcan. Se toarnă oțet de mere și se lasă la macerat 8-10 zile. După această perioadă, se strecoară, iar cu soluția obținută se fac tamponări cu ajutorul unui tampon de vată pe pielea afectată, umezită în prealabil. Se lasă 10 minute să acționeze, apoi se clătește cu apă caldă și la final cu apă rece.

Precauții

Persoanele cu pielea foarte sensibilă sau alergică trebuie să folosească hreanul extern (mai ales cataplasmele) cu multă atenție, deoarece poate cauza iritații severe.

Sursă: http://www.herballegacy.com/Horseradish.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.