BUSUIOC și SUNĂTOARE – remediu pentru depresie, anxietate, nevroze, stres

Busuiocul este una din cele mai bune plante pentru echilibrarea organismului, în special asupra sistemului nervos. În combinație cu sunătoare, busuiocul are efecte calmante și mai puternice.

Busuioc și Sunătoare

Busuioc și Sunătoare

Busuiocul este o plantă adaptogenă puternică, ce ajută organismul să se adapteze și să facă față mai ușor stresului și situațiilor tensionate sau crizelor. Aceste efecte se datorează principiilor active care îmbunătățesc oxigenarea celulelor. Prin creșterea circulației sângelui la nivelul creierului, busuiocul îmbunătățește atenția și claritatea mentală, și alungă durerile de cap

Busuiocul preveni și ajuta la tratarea tulburărilor neurovegetative și a bolilor care țin de sistemul nervos și somatic:

– Anxietate
– Astenie
– Melancolie
– Depresie
– Nevroze
– Tensiuni emoționale
– Pesimism
– Oboseală accentuată
– Surmenaj psihic
– Eforturi intelectuale prelungite
– Disfuncții ale glandelor sudoripare
– Disfuncții suprarenale
– Disfuncții mamare și sexuale

Busuiocul are de asemenea efecte tonice asupra sistemului imunitar și asupra psihicului.

Cum se administrează

Se amestecă pulbere de busuioc și pulbere de sunătoare în cantități egale. Se ia câte 1 linguriță, de 4-6 ori pe zi. Se face o cură de 2 luni, și se poate relua după o pauză de 2 săptămâni.

Contraindicații și precauții

La unele persoane, busuiocul și sunătoarea pot da reacții alergice. De aceea trebuie luate în doze mici la început pentru a observa dacă apar simptome: erupții ale pielii, dureri gastro-intestinale, senzație de sufocare.

Busuiocul nu trebuie administrat în doze mari, și nucuipe termen lung. Este contraindicat copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Pe durata tratamentului cu sunătoare nu este indicată expunerea la soare între orele 11 și 18. Sunătoarea nu trebuie administrată în paralel cu medicamente pentru depresie, anxietate, insomnie, epilepsie, sau HIV.

Înainte de a începe o cură cu busuioc sau sunătoare, cereți sfatul medicului, și informați-vă cu privire la toate contraindicațiile existente în funcție de starea dumneavoastră de sănătate.

Sursă: “Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.