Un CEAI eficient pentru HIPERTIROIDISM și BOALA GRAVES – rețeta botanistului James A. Duke
Tulburările hormonale și bolile tiroidiene au căpătat o amploare îngrijorătoare în ultimii ani, peste tot în lume. Mult mai afectate sunt femeile decât bărbații.
Boala Graves este o boală autoimună, cel mai frecvent tip de hipertiroidism întâlnit. Hipertiroidismul înseamnă un nivel anormal de mare al hormonilor tiroidieni în fluxul sangvin.
Boala Graves – simptome
– mărirea în volum a glandei tiroide
– exoftalmie (ochi bulbucați)
– puls rapid
– transpirație excesivă
– oboseală
– metabolism rapid
– scăderea în greutate
– neliniște, iritabilitate
– spasme musculare
Botanistul James A. Duke povestește în cartea sa, “Farmacia Verde” despre o femeie care a întrerupt tratamentul prescris de doctor pentru boala Graves deoarece acestea avea efecte adverse, și la sfatul lui, a început să bea ceai de mentă cu cervana. După o lună, nivelul hormonilor tiroidieni (TSH) era normal iar boala era sub control.
În ciuda acestui succes neașteptat, Duke nu recomandă nimănui care are boala Graves să renunțe la medicamentele convenționale. Pe lângă tratamentul dat de medic, se poate încerca și această rețetă de ceai pe bază de cervană și roiniță, în special în prima fază a bolii.
Ceai pentru boala Graves – rețetă
Planta-cheie a acestui ceai este cervana (Lycopus virginicus). Medicina populară folosește această plantă de mulți ani pentru afecțiunile tiroidiene. Cercetările moderne au confirmat proprietățile ei reglatoare asupra hormonilor tiroidieni. Este utilă în hipertiroidism deoarece ajută la reducerea cantității de hormoni secretați de celulele tiroidiene.
Roinița, sau melisa, este o altă plantă care s-a dovedit eficientă în scăderea TSH-ului. În studiile realizate, roinița a fost folosită sub formă de injecție.
Ingrediente
• 2 lingurițe de roiniță
• 1 linguriță de cervana
Preparare
Amestecați cervana cu roinița și turnați peste ele apă clocotită. Pentru aromă, se poate adăuga puțină mentă, rozmarin și/sau busuioc. Infuzați câteva minute. Acest ceai se bea cu regularitate, până când se obțin efectele dorite.
Studiile pe animale au arătat că cervana este mai eficientă în scăderea nivelului hormonilor tiroidieni când este folosită sub formă de tinctură, decât de ceai.
Sursă: “Farmacia Verde”, James A. Duke