PROPOLISUL brut – cât este de miraculos, de unde îl procurăm și la ce îl putem folosi

În limba greacă, propolis înseamnă “apărarea cetății”. Albinele prepară singure acest medicament pentru întărirea stupului, amestecând rășina colectată din muguri, cu ceară și secreții salivare proprii.

Propolis Brut Beneficii

Propolis Brut Beneficii

Propolisul este un medicament în toată regula

Propolisul acționează ca o barieră antiseptică și anti-microbiană, care protejează stupul de infecții și invadatori externi, precum șoareci, șerpi și șopârle. Cercetătorii au descoperit că albinele care trăiesc în stupi “căptușiți” cu propolis au mai puține bacterii în corp și un sistem imunitar mai “liniștit”, adică mai puțin solicitat.

Se pare că acest medicament al albinelor nu le folosește doar lor. De mii de ani, practicienii medicinei populare au folosit propolisul pentru tratarea abceselor, pentru vindecare rănilor și combaterea microbilor și fungilor. În secolul al 17-lea, propolisul apărea oficial drept un medicament în farmacopeea londoneză.

– Propolisul are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.
– Stimulează formarea de anticorpi și întărește imunitatea. La copii, previne infecțiile tractului respirator și ale urechii și ameliorează simptomele răcelii.
– Accelerează procesul de vindecare a rănilor și a arsurilor minore.
– Previne cariile dentare, dezinfectează cavitatea bucală și ajută în tratamentul bolilor paradontale și a gingivitei.
– Unele studii au arătat că propolisul ajută la regenerarea pulpei dentare, a țesuturilor osoase și a cartilajelor.
– Studiile preliminare au demonstrat eficiența propolisului în eliminarea paraziților.
– Ajută la eliminarea verucilor
– Propolisul este mai eficient decât medicamentele sintetice pentru tratarea herpesului genital (folosit sub formă de unguent)

Propolisul și cancerul

Studiile moderne au arătat că propolisul are și proprietăți anti-cancerigene. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego au revizuit numeroase studii de laborator și pe animale care au demonstrat eficiența propolisului împotriva unor tipuri variate de cancere: cerebral, mamar, hepatic, leucemie, cancer de cap și gât, cancer renal și vezical, cancer de piele, de prostată și de colon.

Propolisul conține peste 300 de compuși activi care luptă împotriva cancerului pe mai multe căi:

– previne creșterea de noi vase de sânge care să hrănească celulele canceroase
– previne răspândirea metastazei cancerului de la un organ la altul
– stopează divizia celulelor canceroase
– induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase)
– diminuează efectele secundare și toxicitatea medicamentelor chimioterapice

Unde găsim propolis brut, preț

Propolisul se poate găsi în farmacii și la magazinele apicole sau naturiste sub diverse formule sau preparate, pentru infecții, gripă, răceală, imunitate, acnee, herpes, dermatită sau alte afecțiuni ale pielii. Tinctura de propolis este cea mai populară formă de administrare.

Cu toate acestea, propolisul brut are o concentrație mult mai mare de flavonoide și mai puțină ceară. Acesta se poate procura de pe internet, din magazinele naturiste sau de la piață, direct de la apicultori. Un pachețel de 10 grame costă în jur de 9-10 lei. Propolisul brut purificat se poate consuma ca atare – câte 1-5 grame, de 3 ori pe zi, după masă, mestecat bine.

[wcepe_products ids=’9322′ button=’Cumpără aici’]

Din propolis brut putem prepara acasă tinctură, unguente, loțiuni, apă de gură, pastă de dinți etc.

Dacă aveți alergie la albine, la polen sau la mierea de albine, ați putea fi alergici și la propolis și la produsele care conțin propolis.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis?page=2

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.