MUSTUL de struguri – întăritor al sănătății și elixir al tinereții

Mustul proaspăt obținut este o sursă fabuloasă de antioxidanți și vitamine prețioase pentru sănătate. Are efecte detoxifiante și diuretice, imunostimulatoare și tonice pentru întregul corp.

Must - Beneficii

Must – Beneficii

Mustul este bogat în vitaminele A, B1, B2 și C, și numeroase minerale. Este recomandat mai ales persoanelor slăbite, veșnic obosite, anemice, grav bolnave sau în perioada de recuperare după o boală. Mustul este de asemenea un tonic excelent pentru cei care desfășoară activități intelectuale intense.

Mustul – efecte terapeutice

Mustul conține foarte mulți antioxidanți – resveratrol și flavonoide. Aceștia se găsesc cel mai mult în coajă și în semințele boabelor de struguri. Antioxidanții din must și vinul roșu reduc riscul de cheaguri de sânge, ajută la scăderea colesterolului LDL (rău), previn daunele vaselor de sânge de la nivelul inimii și ajută la menținerea unei tensiunii arteriale bune.

Mai mult, aceștia încetinesc procesul îmbătrânirii, de aceea vinul roșu este considerat un elixir al tinereții.

– Dezintoxică organismul
– Stimulează imunitatea
– Energizează
– Stimulează sistemul nervos
– Susține activitatea cerebrală
– Tratează surmenajul psihic
– Întărește corpul în convalescență și boli grave
– Ajută la tratarea anemiei
– Previne anemia
– Stimulează rinichii
– Ajută la tratarea afecțiunilor renale
– Ajută la reglarea hormonilor
– Combate tumorile
– Reduce retenția de apă
– Ajută în reumatism, gută și artroză
– Constipație

În scop terapeutic se poate bea până la 1 litru pe zi. Această băutură naturală se poate folosi și pentru pierderea în greutate și eliminarea toxinelor din corp.

Persoanele care suferă de dureri reumatice sau de gută pot face o cură cu câte 1,5 litri de must proaspăt pe zi. Pe durata curei, se recomandă un regim vegetarian, bazat pe fructe și legume crude.

Datorită efectelor detoxifiante puternic, cura cu must este recomandată în afecțiunile renale (nefrită, cistită) și hepatice, enterocolită, tuberculoză, în febră tifoidă și în neurastenie.

Mustul se poate folosi și extern, sub formă de comprese, pentru tonifierea tenului sau refacerea pielii afectate, sau pentru gingivită. În acest caz, sunt eficiente clătirile gurii cu must.

Contraindicații

Mustul și sucul de struguri nu sunt recomandate diabeticilor, deoarece conțin o cantitate mare de zahăr.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.