Sirop de USTUROI cu miere – “penicilina rusească”

Usturoiul este o armă puternică împotriva bolilor de orice fel. Conține peste 70 de compuși cu sulf, garlicină și alistatină (sustanțe bactericide), minerale, vitamine B, vitamina C, aminoacizi și enzime. Alicina – substanța activă principală din usturoi este responsabilă pentru efectele antibiotice remarcabile ale acestei plante.

Sirop de Usturoi Rețetă

Sirop de Usturoi Rețetă

Efectele miraculoase ale usturoiului

Alicina întărește sistemul imunitar prin faptul că stimulează reproducerea globulele albe din sânge și producția de anticorpi. Este un remediu excelent împotriva infecțiilor de orice fel. Usturoiul are efecte antiseptice intestinale și pulmonare, antivirale, bacteriostatice, cardiotonice și tonice ale tuturor organelor interne.

Consumul de usturoi este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular. Are o acțiune hipotensoare importantă (scade tensiunea arterială și încetinește pulsul), datorită proprietăților vasodilatatoare. Previne depunerea acidului uric și a sărurilor pe vasele de sânge și articulații.

Ajută la subțierea sângelui, prevenind formarea trombilor (cheaguri de sânge).

Este și un bun hipoglicemiant, antitumoral, detoxifiant, febrigug, antigutos și antireumatic.

Consumat la masă, usturoiul ajută la o mai bună digerare a alimentelor grele, precum carnea, și împiedică formarea gazelor.

Sirop de usturoi – rețetă

Prin preparare termică, alicina și garlicina – principalii compuși antibacterieni din usturoi sunt distruse. Din acest motiv se recomandă consumul de usturoi crud.

Pe lângă faptul că este un preparat concentrat, siropul de usturoi posedă și proprietățile antibacteriene ale mierii de albine. În plus, în combinație cu dulceața mierii devine mai tolerabil pentru papilele gustative și mai ușor de administrat.

Ingrediente

• 10-15 căței de usturoi
• 20 de linguri de miere

Preparare

Usturoiul se curăță de coajă și se zdrobește prin aparatul special. Se freacă apoi cu mierea de albine și transferă pasta obținută într-un borcan de sticlă. Se închide bine și se lasă la macerat 1 săptămână. După această perioadă, siropul se strecoară.

Se ia câte 1 linguriță, de 1-2 ori pe zi.

Sursă: “Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan, Editura Universitară

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

8 comentarii

  1. Diabetici dependenti de insulina il pot consuma ?

  2. Dar cred .ca e mai gustos sa le mananci separat

  3. se poate administra foarte bine la copii,pentru viermi intestinali (pe stomacul gol dimineata),imunitate,in perioada gripei,etc.

  4. Gherghescu Georgiana

    La macerat se lasa la frigider, in camara la loc intunecat sau la soare?

  5. Stiam ca penicilina ruseasca e vodka

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.