HIDROMEL fermentat – tonic nutritiv, energizant și întineritor din POLEN, MIERE și DROJDIE (rețetă)

Hidromelul este unul din cele mai vechi tonice pentru sănătate, cu efecte energizante și întineritoare. Grecii și romanii din epoca antică îl serveau în cantități destul de mari.

Hidromel Rețetă

Hidromel Rețetă

Hidromel fermentat – rețetă

Cunoscut și sub numele de “mied”, hidromelul este de fapt un nectar din miere și polen, fermentate.

Această băutură slab alcoolizată, dulce-acrișoară, este o doză zdravănă de sănătate, datorită combinației de substanțe nutritive: enzime, hormoni vegetali, probiotice, vitamine și minerale.

Ingrediente

• 100 g de polen
• 500 g de miere
• 2 g de drojdie

Preparare

De preferat este să folosiți polen poliflor, crud. Se poate procura de la magazinele naturiste. Se păstrează la congelator (nu îngheață).

Hidromel

Hidromel

Luați un borcan de sticlă încăpător (de 5 litri) și puneți în el polenul și mierea. Amestecați până când granulele de polen încep să se topească și să se dizolve.

Adăugați apa de izvor sau apă plată, până se umple borcanul. Puneți la final drojdia, și amestecați bine.

Acoperiți borcanul cu un prosop și lăsați preparatul în frigider câteva zile. Drojdia accelerează procesul de fermentare.

După ce a terminat de fermentat, turnați hidromelul în sticle. Închideți-le bine și păstrați-le la frigider.

Hidromel

Hidromel

Băutura rezultată este ușor acidulată, și are un conținut scăzut de alcool. Este plăcută la gust, puțin acrișoară. Se pot bea câte 2-3 pahare pe zi.

Efecte

Polenul este un tonic nutritiv și energizant excepțional. Este folosit în diferite culturi ale lumii pentru o varietate de aplicații medicale:

– Creșterea rezistenței și vitalității
– Extinderea duratei de viață
– Recuperarea din boli cronice
– Recâștigarea greutății corporale în perioada de convalescență
– Reducerea poftelor alimentare și a dependențelor
– Producerea de noi celule de sânge
– Prevenirea bolilor infecțioase
– Protejarea împotriva radiațiilor
– Prevenirea cancerului
– Refacerea deficitului unor nutrienți din corp
– Stimularea poftei de mâncare
– Îmbunătățirea stării de spirit
– Creșterea vigorii trupului
– Stimularea fertilității

Conform cercetătorilor de la Institutul de Apicultură din Taranov, Rusia, polenul de albine este cea mai bogată sursă de vitamine naturale.

Este considerat un aliment complet, deoarece conține toți compușii necesari vieții umane. Polenul conține compuși pe care produsele de origine animală nu le au.

Procentul elementelor cu efect de întinerire din polen îl depășește pe cel regăsit în drojdia de bere sau în germenii de grâu.

Sursă: http://www.mercola.com/article/diet/bee_pollen.htm

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.