Acest remediu rusesc curăță COLESTEROLUL rău din sânge în 40 de zile

Comparativ cu medicamentele, remediile naturiste pentru scăderea colesterolului sunt mai puțin periculoase, cel puțin din punctul de vedere al efectelor secundare. Se poate apela la medicamentele convenționale abia atunci când nici o altă metodă nu funcționează.

Rețetă Pentru Colesterol

Rețetă Pentru Colesterol

Usturoiul și lămâia sunt doar două exemple de alimente care ajută la curățarea vaselor de sânge, reducerea nivelului colesterolului, întărirea pereților arterelor, creșterea elasticității vaselor de sânge și scăderea riscului de boli periculoase, precum ateroscleroza.

Macerat de usturoi și lămâie – rețetă

Maceratul de usturoi și lămâie este un remediu naturist utilizat de câteva secole de medicina populară din Rusia. Rețeta este foarte simplă, și o putem prepara acasă.

Ingrediente

• 4 căței de usturoi
• 4 lămâi medii
• 3 litri de apă plată, filtrată sau fiartă în prealabil

Preparare

Lăsați lămâile să stea 10-20 de minute într-o soluție dezinfectantă, formată din apă (3 părți) și oțet de mere (1 parte), și apoi spălați-le bine și dați-le pe răzătoare. Puneți răzătura într-un borcan de sticlă. Tăiați lămâile bucăți mici și adăugați-le în borcan. Alegeți 4 căței de usturoi sănătoși. Curățați-i de coajă și zdrobiți-i. Adăugați și pasta de usturoi obținută peste lămâile din borcan. Umpleți borcanul cu apă caldă până la gură. Închideți-l cu capac și lăsați-l să stea la frigider vreme de 3 zile. După această perioadă, strecurați lichidul și păstrați maceratul la frigider.

Mod de administrare

Consultați medicul înainte de a încerca acest remediu, pentru a exclude riscul unor interacțiuni, mai ales dacă aveți alte probleme de sănătate sau dacă urmați deja un tratament medicamentos.

Începeți tratamentul cu o doză de 1-2 linguri, de 3 ori pe zi, înainte de mese. Dacă nu apar probleme, puteți crește doza gradual. Doza maximă de macerat este de 50 ml, de 3 ori pe zi.

Durata tratamentului cu usturoi și lămâie este de 40 de zile, și se poate face o dată pe an.

Activitatea hipocolesterolemiantă a usturoiului se datorează în mare parte alicinei, un compus care este eliberat prin zdrobirea sau mestecarea usturoiului. Alicina este un antibiotic puternic, care ajută la reducerea cantității de grăsimi produse de ficat.

Acest remediu ajută de asemenea la îmbunătățirea circulației sângelui (inclusiv de la nivelul creierului), și previne formarea celulelor canceroase, după cum au arătat cercetările științifice. Usturoiul conține o cantitate mare de antioxidanți care stimulează procesele de regenerare și întinerire a corpului.

Cercetătorii germani au descoperit că usturoiul previne formarea plăcilor de grăsime la nivelul arterelor, ajutând totodată la reducerea dimensiuni ateroamelor deja prezente. Participanții la studiu au consumat câte 6-7 g de usturoi pe zi, iar cercetarea a durat 4 ani. La sfârșitul studiului, depunerea de colesterol în pereții arterelor a fost redusă cu 18% la bărbați și cu 25% la femei.

Alte studii au arătat că introducerea usturoiului în dieta zilnică ajută la scăderea trigliceridelor și a glucozei din sânge.

Un studiu realizat de la Department of Laboratory Animal Science, Faculty of Veterinary Medicine, din cadrul Universității Utrecht din Olanda a arătat că cojile de lămâie sunt eficiente în reducerea colesterolului plasmatic și din ficat la hamsteri.

Surse:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10882191

2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16484567

3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11990004

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Am folosit aceasta reteta ,dar este cu 4 capatani nu catei.O folosesc frecvent si ma ajuta foarte mult la imunitate.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]