Cum să folosești CEAPA pentru reducerea VERGETURILOR și CICATRICILOR

Ceapa conține un compus chimic numit quercetină, un antioxidant puternic, care acționează totodată ca un agent antiinflamator, și care poate ajuta la reducerea aspectului cicatricilor.

Ceapă - Vergeturi

Ceapă – Vergeturi

Un studiu realizat la Departamentul de Dermatologie și Andrologie de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Alexandria, Egipt a arătat că aplicarea unei creme cu quercetină pe răni sau pe cicatrici hipertrofice ajută la vindecarea acestora.

Quercetina este un bioflavonoid cu efecte antihistaminice, antiproliferative și antifibrotice. Aceste proprietăți ar putea fi benefice în inversarea răspunsurilor inflamatorii și proliferative din cicatricile hipertrofice.

Rețetă cu ceapă pentru vergeturi 

Datorită efectelor antioxidante, quercetina este folosită în medicină pentru vindecarea și repararea celulelor afectate ale pielii. Din acest motiv, ceapa a fost de asemenea folosită ca un remediu de casă pentru tratarea vergeturilor.

Ingrediente

• 2 cepe
• 1 lingură de glicerină

Metodă

Extrageți sucul celor două cepe, și amestecați-l apoi cu glicerina, într-un borcănel de sticlă, cu capac. Folosiți această mixtură pentru a diminua aspectul vergeturilor. Se aplică în fiecare seară, pe locurile afectate, masând ușor pielea. Pentru efecte notabile, tratamentul trebuie făcut cel puțin 3 luni. După o pauză de o lună se poate relua, dacă este nevoie.

O altă variantă, mai simplă, este tăiați o ceapă roșie rondele, și să frecați direct cu ele vergeturile, cel puțin un minut dimineața și la amiază.

Ceapă - Vergeturi

Ceapă – Vergeturi

Sau puteți toca mărunt ceapa în robot, iar pasta suculentă obținută să o folosiți pe post de masaj. Folosiți altă ceapă ziua următoare.

Ceapa roșie are și efecte analgezice, și poate ajuta la calmarea durerilor cauzate de reumatism sau gută. Tăiați ceapa rondele și puneți-le pe o bucată de tifon încălzită la aburi. Aplicați și fixați compresa pe locul dureros sau inflamat.

Atenție, acesta este un remediu naturist nedocumentat, folosit doar în practicile medicinei populare.

Sursă: http://www.edoj.org.eg/vol001/00101/05/5.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.