O compresă eficientă pentru DURERI de cap și picioare UMFLATE (edeme)

Dincolo de efectul calmant asupra durerilor de cap, această compresă simplă cu sare ajută totodată la reducerea edemelor de la nivelul picioarelor – acele umflături ale țesuturilor cauzate de retenția de apă și a senzației de picioare grele sau dureroase.

Compresă cu Sare

Compresă cu Sare

Cum funcționează

Această recomandare sună ciudat, deoarece sarea este asociată mai degrabă cu o creștere negativă a presiunii sângelui și a inflamațiilor.

Deși consumul excesiv de sare duce la creșterea tensiunii arteriale și cauzează umflături, aplicată extern, sub forma unei comprese, sarea are un efect opus. Compresele cu sare acționează ca un diuretic puternic, stimulând eliminarea surplusului de apă din corp direct prin piele.

Metodă

Când vă confruntați cu o durere severă de cap sau cu dureri de picioare din cauza edemelor, încercați acest remediu simplu și la îndemână, pentru ameliorarea rapidă a durerii.

– Împachetați o bucată de tifon în 8 straturi sau folosiți o bucată de pânză de bumbac; trebuie să fie suficient de mare încât să se potrivească circumferinței capului (dacă o folosiți pentru frunte) sau a picioarelor (dacă o folosiți pentru reducerea edemelor)
– Puneți 250 ml de apă la încălzit într-un vas, și adăugați 2 lingurițe de sare grunjoasă, sau de mare; astfel veți obține o soluție salină de 8%.
– Spălați fruntea, urechile și ceafa, sau picioarele, cu apă călduță
– Înmuiați materialul ales pentru compresă în soluția salină călduță, și stoarceți ușor excesul de lichid
– Scuturați-o puțin pentru a se răcori, apoi înfășurați-o în jurul capului, urechilor și a cefei, sau în jurul gleznelor, gambelor (sau a locurilor afectate de umflături de la nivelul picioarelor)
– Fixați compresa cu o eșarfă sau cu un fular
– Întindeți-vă în pat și stați relaxat
– Veți simți o ușurare a durerii în câteva minute
– Țineți totuși compresa încă 20 de minute, pentru ca durerea să dispară complet
– După ce dați jos compresa, clătiți pielea cu apă călduță.

Pentru edem, faceți acest tratament 10 zile la rând, seara, înainte de a merge la culcare. Acoperiți picioarele și țineți-le la cald 20 de minute. Umflăturile se vor diminua datorită urinării frecvente care va începe după primul tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.