SINUZITA, RINITA și POLIPII nazali – vindecate în 24 de ore cu FAGURE de MIERE

Fagurii cu miere au fost folosiți ca un remediu puternic pentru tratarea și combaterea afecțiunilor respiratorii încă din trecut, în special a răcelilor, a gripei și a infecțiilor virale.

Faguri cu Miere

Faguri cu Miere

Fagurii de miere sunt un medicament viu, și totodată cel mai natural produs al stupului, deoarece nu sunt supuși prelucrării. Aceștia posedă proprietățile terapeutice ale tuturor produselor din stup: miere, propolis, polen, lăptișor de matcă și ceară. Și căpăceala de faguri are proprietăți bactericide și dezinfectante. Este utilă în tratarea sinuzitei, rinitei, amigdalitei, laringitei, bronșitei, faringitei și tusei convulsive.

Tratament cu faguri pentru sinuzită și rinită

Medicul american DeForest Clinton Jarvis, renumit pentru scrierile și tratamentele sale cu oțet și miere de albine, descrie în una din cărțile sale cazurilor unor pacienți care s-au vindecat de polipi, nas înfundat și alte simptome alergice, după ce au consumat faguri cu miere.

D. C. Jarvis susține că mestecarea fagurilor cu miere dezumflă țesuturile nazale inflamate la fel de bine ca o substanță astringentă și redă respirația normală a bolnavului. Mestecarea unui cocoloș de căpăcele s-a dovedit eficient și la persoanele care se plângeau de înfundarea nasului.

Se ia câte o gură (1 lingură, sau 4 celule) de fagure din oră în oră, timp de 24 de ore. Fagurele trebuie mestecat încet și suptă toată zeama care iese din el, circa un sfert de oră, sau până când nu mai este suculent. Acest lucru ajută la vindecarea mucoasei aparatului respirator.

– După ce dulceața mierii dispare, se mai mestecă puțin, acest lucru având un efect benefic asupra danturii, gingiilor și a întregii cavități bucale.

– Ceara care se strânge la urmă în gură se elimină, sau poate fi înghițită (însă cu grijă), deoarece ajută la prevenirea bolilor de stomac.

– Procedând astfel, sinusurile încep să se desfunde după circa 12 de ore. Pentru a fi siguri de vindecarea afecțiunii, tratamentul se continuă încă 6 zile, timp în care se consumă câte o gură de fagure de miere dimineața.

– Alte efecte ale mestecării fagurilor de miere: stoparea simptomelor alergice precum lăcrimarea, strănutul, desfundarea nasului, calmarea gâtului iritat și vindecarea răgușelii.

Consumul zilnic de faguri de miere crește rezistența la boli

Datorită dulceții sale, fagurele de miere este un medicament ușor de consumat chiar și de către copii. Mestecarea unei bucăți de fagure cu miere în fiecare dimineață este considerat un tratament eficient pentru întărirea organismului și prevenirea bolilor din sezonul rece, sau a celor care apar pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

Pentru consumul zilnic, se recomandă câte 1-3 linguri de faguri pe zi pentru adulți, și câte 1-3 lingurițe pentru copii. La primele semne ale unei răceli, se amestecă 1 lingură de faguri cu 15-12 de picături de tinctură de propolis pentru adulți, sau cu 3-5 picături de tinctură pentru copii. Acest leac se ia seara, înainte de culcare, fără să se mai mănânce nimic până a doua zi.

Unde găsim faguri de miere

Fagurii cu miere se pot procura din piață, de la apicultori sau de la magazinele apicole. Fagurii cu miere trebuie păstrați în locuri răcoroase, uscate și întunecoase, în recipiente închise la culoare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. am si eu un sfat pentru cei care sufera de rinita alergica este foarte bun ghimbirul dat pe razatoare amestecat cu miere si putin piper negru

  2. Deci asta era secretul lui, de arata asa bine si la 65 de ani……!

  3. Polipii nu se vindeca decat cu bisturiul

  4. si eu am avut asa problema Sinusita ,

  5. Multumim de rețetele minunate

  6. Tratament 24 ore neintrerupt, adica si noaptea?

  7. O fi adevărat ? Sa fie cu leac mulțumesc de sfat

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.