Remedii apicole pentru OSTEOPOROZĂ

Osteoporoza este o boală care cauzează scăderea densității osoase. Afectează 1 din 6 femei, 1 din 8 bărbați cu vârsta de peste 50 de ani, fiind mai frecvent întâlnită în rândul femeilor aflate în perioada menopauzei. Boala progresează silențios, pe „nesimțite”. După câțiva ani de pierdere a masei osoase, încep să apară primele semne, precum dureri, deformarea spinării și fracturi.

Produse Apicole Osteoporoză

Produse Apicole Osteoporoză

Factori de risc

Oasele noastre ating maximul de densitate și rezistență între 20 și 30 de ani. După această vârstă, procesul de reconstruire osoasă încetează treptat. La femei, cea mai mare pierdere osoasă are loc imediat după menopauză, când nivelurile de estrogen scad dramatic.

Alți factori care duc la declanșarea osteoporozei sunt:

– dezechilibre hormonale prelungite
– utilizarea excesivă a unor medicamente, precum steroizi
– dieta săracă în calciu sau vitamina D
– lipsa de mișcare fizică
– consumul de cofeină, alcool sau tutun

Remedii din stup pentru osteoporoză

În cazul osteoporozei, apiterapia propune câteva produse din stup naturale sau standardizate, care se pot procura de la magazinele naturiste, precum și diferite combinații din miere și plante medicinale.

• lăptișor de matcă – pentru femei
• apilarnil – pentru bărbați

Acest 2 produse stopează decalcifierea oaselor, întăresc oasele și întreg corpul, energizează și întineresc țesuturile.

Un studiu realizat pe animale, publicat recent (anul 2012) în Joint Diseases & Related Surgery sugerează că lăptișorul de matcă și polenul ajută la combaterea osteoporozei. În testele pe șobolani, cercetătorii au descoperit că aceste două produse apicole cresc nivelurile de calciu și fosfor din oase și protejează împotriva pierderii de masă osoasă asociată osteoporozei.

Apilarnil este un produs lăptos realizat din larvele de trântori, inventat de apicultorul român Nicolae V. Ilieşiu, în anul 1980. Apilarninul se poate procura de la magazinele apicole sau naturiste. Este un tonic extraordinar pentru corp, datorită bogăției e substanțe nutritive conținute. Consumul a unei lingurițe pe zi, câte 10-14 zile pe lună crește randamentul fizic și intelectual, rezistența la efort, vitalitatea și energia. Bărbații pot lua câte 2 lingurițe sau mai mult în fiecare zi.

Amestec de miere și plante

– 500 g de miere de albine
– amestec din muguri de coacăz-negru, frasin, mălin, mesteacăn, zmeur și măr (câte 70 g din fiecare)

Dacă mugurii sunt proaspeți (preferabil), aceștia se amestecă într-un borcan de sticlă cu 500 g de miere de albine. Dacă mugurii sunt uscați, trebuie amestecați cu 1 kg de miere. Se lasă la macerat o săptămână.

Se consumă câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi. Este un tratament recomandat atât femeilor, cât și bărbaților afectați de osteoporoză. Această melită (amestec de miere și plante) este foarte dinamică pentru organism, și ajută la distrugerea microbilor.

Amestec de miere, propolis, polen și cătină

Ingrediente

– 50 ml de tinctură de propolis
– 150 g de polen crud
– 200 g de miere
– 500 g de cătină proaspătă sau 200 ml de suc/sirop de cătină

Preparare

Dacă este toamnă și aveți posibilitatea să culegeți sau să cumpărați cătină proaspătă din piață, preparați singuri sucul acasă. Spălați bine boabele de cătină și puneți-le în blender.

Strecurați sucul gros portocaliu și amestecați-l apoi într-un borcan de sticlă cu propolisul, polenul și mierea. Puneți capacul borcanului și păstrați amestecul în frigider.

Se consumă câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, ca atare, sau diluat cu apă sau ceai. Este foarte gustos și plin de substanțe nutritive și vindecătoare.

Sursă: „Medicina Naturistă”, vol. 2, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Miere polen laptisor de matca precum si catina ne pot ajuta foarte mult

  2. soarta ,nasa mea o viata a stat numai in stupi si sa hranit de acolo ,si ghiciti ce boala are acum?osteoporoza,asa ca……

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.