CIRCULAȚIE PROASTĂ, VARICE, DURERI REUMATICE – rețetă naturistă

Ulei de Sulfină

Ulei de Sulfină

Planta cheie a acestei rețete este sulfina. Conține substanțe care ajută la subțirea sângelui și la prevenirea trombozei (formarea cheagurilor de sânge). Studiile au arătat că sulfina îmbunătățește circulația venoasă în proporție de 87%. Planta are de asemenea un efect anti-inflamator puternic la nivelul articulațiilor și îmbunătățește mobilitatea.

Sulfina înflorește începând cu luna mai și până în august. O putem culege din zonele de câmpie sau de deal, pe soare, la orele amiezii. Crește de asemenea la marginea drumurilor și a terenurilor cultivate.

În scop terapeutic, de la sulfină se folosesc părțile aeriene: florile, frunzele și tulpinile. Se taie tulpina cu tot cu frunze și flori, folosind un cuțit sau o seceră, fără a scoate rădăcina din pământ. Imediat după recoltare, planta se pune la uscat, în locuri umbroase, aerisite, în straturi subțiri. Plantele se întorc zilnic, pentru a se usca uniform. După uscare, plantele se păstrează în pungi de hârtie sau săculeți de pânză, maxim 2 ani.

Ulei de sulfină – rețetă

Din florile de sulfină uscată se poate prepara un ulei medicinal foarte bun pentru tulburările de circulație și durerile reumatice. Sulfina este un tonic venos excelent.

– Se umple o sticlă sau un borcan de sticlă cu flori uscate de sulfină.

– Peste ele se toarnă ulei de măsline, până la gură. Se închide ermetic, și se lasă 15 zile la macerat.

– După trecerea intervalului de macerare, uleiul infuzat cu proprietățile florilor de sulfină se strecoară în sticluțe închise la culoare.

– Se folosește ca ulei de masaj. Se aplică pe picioare, sau pe locurile afectate de varice sau reumatism.

În cazul afecțiunilor vaselor de sânge, precum flebită, tromboflebită, varice, insuficiență venoasă, fragilitate vasculară sau hemoroizi, foarte utilă este și infuzia combinată de sulfină. Se pun 4-6 lingurițe de plantă uscată și măcinată prin râșnița de cafea într-un litru de apă. Se lasă la macerat 18 ore, apoi se strecoară. Lichidul rezultat se pune deoparte. Peste planta rămasă după filtrare, se toarnă 250 ml de apă fierbinte, și se lasă la răcit, apoi se strecoară. La final, se amestecă cele două preparate. Se bea câte 1 litru pe zi, în cure de 21 de zile. Tratamentul se poate relua după o pauză de 7 zile. Pentru varice, cura se face 2 luni, și se poate relua după o pauză de 1 lună.

Pentru umflăturile și durerile articulare, se poate folosi și cataplasma cu sulfină, un remediu practicat de Galens, unul din renumiții medici  ai Greciei antice. Se face o pastă din 5 linguri de pulbere de sulfină (planta uscată și măcinată prin râșnița de cafea) și puțină apă caldă. Pasta obținută se întinde pe o bucată de tifon și se aplică pe zonele afectate. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă să acționeze cel puțin 2 ore pe zi.

Precauții

În cazul administrării interne, nu trebuie depășite dozele recomandate. Unele persoane pot avea reacții alergice la sulfină, de aceea se va administra la început în doze mici, pentru testare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Da ar fi bun sa încerc numai ca aici la mine nu le găsesc si varicile îmi iese din ce in ce mai multe

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.