CEAI pentru calmarea DURERILOR de STOMAC (+ alte beneficii)

De secole, oamenii au apelat la ceaiul de mușețel atunci când s-au simțit rău sau stresați, și au aflat alinare suferințelor. Studiile recente au confirmat puterea vindecătoare a acestei plante banale. Pentru a-i spori efectele sedative, analgezice, antispastice și carminative, mușețelul se poate asocia cu alte două plante, conform combinației de mai jos.

Ceai Pentru Dureri

Ceai Pentru Dureri

Ceai pentru dureri de stomac – rețetă

Această rețetă de ceai este foarte puternică. Este o formulă ingenioasă pe bază de 3 plante cu efecte sedative și calmante naturale, atât pentru durerile de stomac, cât și pentru cele menstruale.

Ingrediente

• 30 g de flori de mușețel
• 30 g de frunze de roiniță
• 30 g de frunze de coada-racului

Preparare

Amestecați toate plantele, și păstrați mixtura într-un borcănel de sticlă sau într-o pungă de hârtie de ceai. Pentru o ceașcă, aveți nevoie de 1 lingură de amestec. Se infuzează plantele în apă clocotită timp de 5-7 minute, apoi se strecoară. Se beau câte 3 ceaiuri pe zi.

Efecte

Efectul antispastic gastric și intestinal (de reducere a spasmelor) al mușețelului se datorează apigeninei și uleiurilor volatile bogate în azulene. Mușețelul ajută de asemenea la reducerea inflamațiilor mucoasei gastrice și intestinale, acute sau cronice, având totodată efecte carminative (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale), anti-diareice și ușor sedative.

Mușețelul este recomandat mai ales caz de spasme intestinale și diverse tulburări ale procesului digestiv, însoțite de dureri și balonare (dispepsie, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, colită, diaree), dar și în calmarea menstrelor dureroase, insomnie și stres. Pentru sporirea efectelor antispastice la nivel digestiv, mușețelul se poate combina cu ceai de coada-șoricelului.Mușețelul poate fi cules începând din aprilie, până în august-septembrie.

Coada-racului este o plantă cu o acțiune sedativă puternică, prin care calmează durerile. Combate diareea și spasmele tractului gastro-intestinal. Planta este recomandată în mod special în colici intestinale, enterocolite, diaree cu colici, colici gastrice, dureri stomacale, abdominaleși uterine, paraziți intestinali, hemoragii (de orice fel), cancer de colon, calculoză renală, hemoroizi și sindrom premenstrual dureros. Planta înflorește începând cu luna mai, până în toamnă.

Roinița este una din cele mai utile plante medicinale pentru colonul iritabil, enterită, colită de fermentație, fiere leneșă, colecistită, litiază biliară și hepatita virală. Roinița împiedică dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentație în colon, reduce spasmele și inflamația. Roinița înflorește începând cu luna mai-iunie.

Contraindicații

– Mușețelul este contraindicat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, persoanelor cu astm sau alergii la arnică sau gălbenele.
– Roinița este contraindicată persoanelor cu hipotiroidie, mai ales pe termen lung sau în doze mari.
– Coada-raculuie este contraindicată persoanelor cu boli de ficat sau rinichi. Planta se administrează după masă, pentru a nu irita mucoasa gastro-intestinală

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.