Rețetă cu LEUȘTEAN și MIERE pentru eliminarea pietrelor la rinichi și fiere

La fel ca și pătrunjelul, leușteanul este un zarzavat cu proprietăți terapeutice extraordinare. Principalele sale acțiuni vizează aparatul renal și urinar, aparatul respirator, sistemul imunitar și endocrin.

Rețetă Pentru Eliminarea Pietrelor

Rețetă Pentru Eliminarea Pietrelor

Leușteanul conține compuși chimici care cresc cantitatea de apă eliminată prin urină (retenție de apă). Este folosit ca terapie de „irigație” a corpului în caz de dureri, inflamații sau infecții ale tractului urinar inferior, precum și pentru prevenirea pietrelor la rinichi.

Leușteanul este totodată un remediu popular pentru indigestie, arsuri la stomac, balonare, gaze intestinale, menstruații neregulate, dureri în gât, icter, malarie, pleurezie (lichid la plămâni), gută, dureri articulare, reumatism și migrene. Poate fi folosit și ca expectorant, pentru eliminarea flegmei în cazul afecțiunilor respiratorii.

Un studiu realizat de cercetătorii germani a arătat că sucul de leuștean, proaspăt stors, ajută la dizolvarea calculilor renali (urați, oxalați), prevenind totodată formarea lor. Sucul se bea combina cu morcov (10 lingurițe de suc de leuștean cu 200 ml de suc de morcovi). La fel de bună este și infuzia de leuștean (frunze uscate și semințe), câte 1-2 căni pe zi, sau rețeta de mai jos, cu vin și miere.

Tratament naturist pentru pietre la fiere

Ingrediente

• 250 g de leuștean tocat
• 250 g de miere
• 1 litru de vin alb natural

Preparare

Leușteanul se spală bine și se toacă mărunt. Se pune într-o sticlă sau într-un borcan de sticlă, se toarnă vinul și se adaugă mierea de albine. Se amestecă totul bine, și se pune capacul. Se lasă la macerat o săptămână, în casă. În tot acest timp, recipientul trebuie agitat de 2-3 ori pe zi.

Administrare

Se consumă câte 1 păhărel mic de 50 ml, de 3 ori pe zi, după mesele principale, până la terminarea preparatului. Cura se mai poate poate repeta după 6 luni.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. cand se tine 10 zile la macerat se tine in frigider or temperatura casei?

  2. reteta adevàratà ……umple un borcan de 400g cu leustean uscat si bine îndesat + miere de albine …. iar de a doa zi poti consuma adicà 1 lingurà dimineata si una seara ………

  3. Pietre de la rinichi poate de la fiere niciodata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.