Tonic CEREBRAL din plante aromate – memorie, concentrare, depresie, oboseală

100% natural, acest tonic conține un amestec de plante aromate, renumite pentru capacitatea lor de a stimula funcțiile cognitive, mai ales la o vârstă înaintată: rozmarin, ginkgo biloba, busuioc, mentă, ceai verde, roiniță și uleiuri volatile ale acestor plante.

Tonic Cerebral

Tonic Cerebral

Tonicul cerebral are o formă plăcută și ușor de administrat, întrucât este un sirop. Rețeta este concepută de Dacia Plant, special pentru persoanele care suferă de tulburări de memorie, deficit de atenție, lipsă de concentrare, oboseală psihică sau depresie și anxietate, precum și pentru cei care doresc să-și îmbunătățească performanțele mentale.

Compușii activi din plante responsabili pentru eficiența acestui tonic sunt:

• ginkgolide (din Ginkgo biloba)
• acid rozmarinic (din rozmarin)
• mentol și mentonă (din mentă)
• flavonoide (din busuioc, ceai verde, rozmarin și mentă)
• uleiuri volatile (din busuioc, roiniță și mentă)

Rozmarinul este una din cele mai bune plante tonice pentru sistemul nervos, fiind renumit de asemenea pentru proprietatea de a îmbunătăți memoria. Ajută în stările de surmenaj, dă energie și ajută la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului inimii. Un studiu a arătat că simpla mirosire a rozmarinului îmbunătățește memoria cu 75%.

Ginkgo biloba este cu siguranță cea mai bună plantă pentru oxigenarea celulelor creierului și stimularea funcțiilor cerebrale. Este un întăritor foarte bun pentru memorie.

Busuiocul este un bun echilibrator al psihicului și emoțiilor. Îmbunătățește circulația sangvină la nivelul creierului, și ajută astfel la creșterea puterii de concentrare și atenție. Mai mult, consumul regulat de busuioc previne atacul de cord și ateroscleroza, și menține tensiunea arterială sub control, datorită efectului protector asupra vaselor de sânge și a arterelor.

Menta este un bun stimulator pentru procesul de învățare, și un tonic psihic ideal pentru persoanele care au nevoie de atenție și o concentrare susținută.

Ceaiul verde este foarte bogat în antioxidanți, care protejează corpul de îmbătrânirea prematură, de daunele celulare, de stresul oxidativ și de bolile cronice. Este un energizant și anti-depresiv de excepție. Ajută la pierderea în greutate, la eliminarea stresului și la menținerea sănătății inimii.

Indicații terapeutice

Acest tonic este stimulent mental și al circulației cerebrale. Crește tonusul psihic, și ajută la reglarea psiho-emoțională. Este indicat în:

– tulburări de memorie
– lipsă de concentrare
– surmenaj psihic și intelectual
– oboseală mentală
– dureri de cap pe fond nervos
– migrene
– nervozitate
– depresie
– anxietate
– angoasă
– stres
– distonie neurovegetativă

Unde se găsește și cât costă

Tonicul cerebral Dacia Plant se găsește la magazinele naturiste, sau online. O sticlă de 200 ml costă în jur de 13-15 lei.

O rețetă similară, pe care o puteți prepara acasă, găsiți în acest articol. Sau puteți prepara un ceai, folosind amestecul de plante descrise mai sus.

Mod de dministrare

Copii 7-14 ani – câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, înainte de mese

Copii peste 14 ani și adulți – câte 1 lingură, de 3-4 ori pe zi, înainte de mese

Contraindicații

Tonicul cerebral este contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării, persoanelor cu diabet zaharat și celor cu alergie la plantele conținute.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Roxmarin este foarte bun și îl poți folosi mai multe feluri .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.