Remediu din SECARĂ contra HERNIEI

Secara este o cereală extraordinară. Este energizantă, vitaminizantă, laxativă, sedativă, fluidifiantă sanguină, antisclerotică și protectoare vasculară. Extern, cataplasmele cu făină de secară dau rezultate bune în hernie, contuzii și panarițiu.

Boabe de Muștar

Boabe de Muștar

Tratament naturist pentru hernie – rețetă

Ingrediente

• 50 g de făină de secară
• 20 g de făină de muștar
• 1-2 linguri de ulei de măsline
• câteva linguri de rachiu sau alcool dublu rafinat

Preparare

Făina de secară trebuie să fie proaspătă. Cel mai indicat ar fi să cumpărați boabe de secară (de la magazinele naturiste, sau de pe internet), și să le măcinați acasă, prin râșnița de cafea. Procedați la fel cu făina de muștar. Cumpărați boabe de muștar, și dați-le prin râșnița de cafea, până obțineți o pulbere fină.

Amestecați cele două tipuri de făină cu uleiul de măsline și puțin alcool, cât să obțineți o pastă. Aplicați amestecul rezultat pe zona afectată de hernie. Lăsați remediul să acționeze 20-60 de minute.

Cataplasmele sau plasturii din boabele de muștar sunt utilizate din vechi timpuri pentru reducerea inflamațiilor, durerilor și spasmelor musculare. Aplicat extern, muștarul înfierbântă zona, pune circulația în mișcare, și exercită efecte analgezice. Ameliorează paralizia membrelor, reumatismul și alte dureri musculare.

Acest remediu popular a fost folosit în trecut pentru nevralgii, dureri de spate și de gât, dureri articulare sau de sciatică.

Uleiul de muștar este de asemenea recomandat pentru orice fel de dureri musculare. Acesta trebuie încălzit și masat pe zona dureroasă. Se poate combina cu usturoi și camfor.

Sursă articol: “Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.