Curățarea FICATULUI cu STAFIDE – rețetă medicinală

Numite și “strugurii uscați”, stafidele au o compoziție similară cu cea a strugurilor. Sunt bogate în antioxidanți și fibre, fier, Vitamina C și proteine. Sunt foarte energizante, tonice, remineralizante, antitoxice și diuretice.

Stafide Brune

Stafide Brune

Stafidele ajută la stimularea, întărirea și decongestionarea ficatului. Au de asemenea capacitatea de a reduce nivelul tensiunii arteriale și al colesterolului sangvin. Au efecte laxative și anti-anemice.

Excesul de medicamente, dieta modernă și infecțiile virale și bacteriene repetate pot avea consecințe nedorite asupra funcțiilor hepatice. Menținerea ficatului într-o stare bună de sănătate înseamnă în mod automat mai multă vitalitate și energie pentru întregul corp.

Curățarea ficatului cu stafide – rețetă

Ingrediente

• 100 g de stafide brune
• 200 ml de apă clocotită

Preparare

Cumpărați stafide brune (nu galbene) de calitate, dintr-o sursă de încredere, cum sunt magazinele naturiste. Puneți stafidele într-un bol, la înmuiat în apa clocotită, și lăsați-le să stea de seara până dimineața.

Utilizare

Înainte de micul-dejun, beți apa în care au stat stafidele, și mâncați și fructele. Întindeți-vă în pat pe partea dreaptă, și stați așa cel puțin 30 de minute. Puteți aplica și o compresă sau o sticlă cu apă fierbinte pe partea dreaptă, în dreptul ficatului. Acest tratament se o dată pe săptămână, timp de o lună.

O altă variantă a acestei rețete este să se facă acest tratament seara. Stafidele se lasă la înmuiat în apă clocotită de dimineață până seara (8 ore). Înainte de culcare, se consumă stafidele și apa în care au stat la înmuiat. Acest tratament se face 10 zile la rând.

Stafidele înmuiate timp de 8 ore în apă, și consumate dimineața, pe stomacul gol, ajută la reglarea tranzitului intestinal, îmbunătățirea digestiei și tratarea stomacului încărcat.

Stafidele se pot consuma ca atare, cu miere, miez de nucă, fulgi de ovăz sau grâu fiert, în iaurt, în salate (în special cu morcov crud ras), sau cu alte cereale.

Stafidele sunt indicate în special persoanelor convalescente, cu lipsă de vitamine sau minerale, astenice, anemice, depresive, suprasolicitate (surmenaj), cu intoxicații, constipație, atonie gastrointestinală, enterită, ascită, hepatită, pietre la bilă, edeme, reumatism sau gută.

Surse articol:

1. “Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”
2. http://goodmorningcenter.com/detoxifying-and-cleaning-the-liver-an-effective-method-of-russian-ttraditional-medicine/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. eu am metoda romaneasca a lui Popa Valeriu: 100 gr stafide negre puse-n apa seara, peste noapte, dimineata pe stomac gol se bea apa si dupa 10 minute se mananca si stafidele, apoi inca 30 min stat in pat pe partea dreapta si apoi…..drum liber la baieeeeee!!!! <3

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.