Rețete naturiste pentru COLON IRITABIL și CONSTIPAȚIE

Sindromul colonului iritabil este o afecțiune intestinală cauzată în 90% din cazuri de acumularea de reziduuri metabolice și depunerea de toxine la nivelul colonului.

Remedii Colon Iritabil și Constipație

Remedii Colon Iritabil și Constipație

Remedii naturiste colon iritabil și constipație

În tratamentul colonului iritabil, fitoterapia recomandă plante cu efecte antiseptice, antispastice, sedative și carminative.

Pulbere de semințe de psyllium, semințe de in și fulgi de ovăz – ajută la curățirea și protejarea mucoasei colonului.

Suc de aloe vera – se beau câte 100 ml, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol; sucul de aloe ajută la curățarea mucoasei colonului.

Gel de semințe de pătlagină – se iau câte 2 lingurițe de semințe de pătlagină, lăsate la macerat jumătate de oră în 150 ml de apă; se consumă cu ceai de coada-șoricelului, pentru combaterea constipației.

Pulbere de scorțișoară și ghimbir – se ia câte 1 vârf de cuțit, de 3 ori pe zi, înainte de mese; acest remediu ajută la eliminarea gazelor și calmarea durerilor abdominale.

Infuzie de rozmarin sau ghimbir – câte 3 căni pe zi, după mesele principale; aceste plante calmează spasmele, reduc balonarea și ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Infuzie de mușețel și trifoi roșu – ajută la curățarea ficatului și sângelui.

Infuzie de fructe de chimen – se beau câte 2-3 căni pe zi; fructele de chimen pot fi adăugate și la mâncăruri, pentru reducerea crampelor intestinale.

Infuzie de mentă, mușețel, nalbă sau turiță-mare – se beau câte 100 ml de ceai, de 3-4 ori pe zi.

Decoct de rădăcină de cicoare – se beau câte 2 căni pe zi.

Infuzie de flori de tei și salcâm, frunze de mentă și roiniță, coada-șoricelului și coada-racului, amestecate în părți egale; se ia 1 lingură de amestec și se pune la infuzat 10 minute cu capac în 200 ml de apă clocotită; se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, îndulcite cu miere; aceste plante ajută la relaxarea intestinelor, reducerea spasmelor și a balonării.

Infuzie de frunze de lucernă – ajută la reglarea digestiei, refacerea florei intestinale și la curățarea sângelui.

Tinctură de rădăcină de gențiană – se administrează câte 30 de picături pe zi, diluate cu 1 pahar de apă.

Ulei de cătină – se ia 1 lingură dimineața și una seara, înainte de masă; cura durează 30 de zile, iar după o pauză de o lună, se poate relua.

Sursă: “Medicina Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.