MIEREA și GHIMBIRUL sunt mai “antibiotice” decât amoxacilina, penicilina și meticilina

Mierea și combinațiile de miere cu plante sunt fost folosite de mii de ani pentru combaterea diferitelor afecțiuni, inclusiv a infecțiilor. Mierea și ghimbirul fac o pereche imbatabilă care întrece inclusiv acțiunea antibioticelor de sinteză.

Ghimbir cu Miere

Ghimbir cu Miere

Mierea și ghimbirul întrec antibioticele utilizate împotriva bacteriile rezistente

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină de la Universitatea Gondar din Etiopia au observat că o combinație dintre miere și extract de ghimbir poate inhiba creșterea super-bacteriilor (rezistente la tratamentul antibiotic) precum stafilococul auriu rezistent la meticilină, E. coli sau bacilul lui Friedlander (Klebsiella pneumoniae).

Cercetătorii au realizat un studiu de laborator bazat pe un tratament cu miere, extract alcoolic de pulbere de ghimbir și o combinație a acestor două ingrediente, comparat cu 3 din cele mai populare tipuri de antibiotice sintetice: meticilină, amoxicilină și penicilină. Au fost realizate 5 teste împotriva a 3 tipuri de bacterii: stafilococul auriu, Escherichia coli și Klebsiella pneumoniae.

Rezultatele au arătat că atât mierea, cât și ghimbirul au avut un nivel inhibitor mai mare asupra bacteriilor decât antibioticele. Singurul antibiotic care s-a dovedit la fel de puternic ca extractul de ghimbir a fost amoxicilina. Combinația de miere și ghimbir a prezentat proprietăți antibiotice și mai puternice, depășind toate cele 3 tipuri de antibiotice sintetice.

Extractul alcoolic de ghimbir a fost preparat prin tăierea rădăcinii de ghimbir felii și uscarea acestora la 37 de grade Celsius, timp de 24 de ore. Bucățile uscate de ghimbir au fost apoi măcinate și amestecate cu metanol și etanol. Rezultatul a fost o soluție de ghimbir de 50%. Cercetătorii au observat că alcoolul ajută la extragerea constituienților antibiotici din ghimbir. Extractul alcoolic de pulbere de ghimbir a fost apoi amestecat cu o cantitate egală de miere.

Mierea și ghimbirul sunt antrenate să lupte cu bacteriile 

Cercetătorii spun că atât mierea, cât și ghimbirul sunt “antrenate” să se lupte cu bacteriile și să supraviețuiască încă din mediul lor natural. Bacteriile dau mereu ocol stupilor de albine, și sunt de asemenea prezente împrejurul rădăcinii plantei de ghimbir în sol.

Planta de ghimbir produce în mod constant propriile sale mecanisme antibiotice pentru a respinge bacteriile. Mai precis, ghimbirul produce acizi care descompun bacteriile la contact. Aceste măsuri anti-bacteriene pe care planta le folosește sunt de asemenea prezente în florile din care este produs polenul, și pe care albinele îl colectează și îl aduc în stup.

Albinele au și ele propriile lor măsuri antibacteriene pentru a preveni infecțiile în stup. Acest lucru presupune producerea propriilor antibiotice și colonii de probiotice (bacterii bune). Propolisul, de pildă, este secretat de saliva albinelor și produs din diferite rășini de plante.

De ce antibioticele farmaceutice nu funcționează tot timpul? Deoarece acestea sunt statice și au întotdeauna același mod de acțiune, în timp ce bacteriile sunt vii, și pentru a supraviețui, acestea dezvoltă măsuri de combatere a antibioticelor. Din acest motiv este mult mai echitabil să folosim antibiotice naturale, care distrug bacteriile înainte ca acestea să se adapteze modului lor de acțiune și să dezvolte rezistență.

Cum se poate consuma ghimbirul cu miere

Un medicament foarte bun se poate prepara din ghimbir ras, amestecat cu miere într-un borcan. Încercați aceste două rețete din articolele de mai jos:

Ghimbir cu Miere la Borcan – Medicament Curat 

Ghimbir cu Miere – O Combinație Mai Puternică Decât Cancerul 

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/honey-and-ginger-beat-antibiotics-inhibiting-superbugs

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

11 comentarii

  1. Nu e prea placut la gust dar merge…eu am adaugat lamiie…

  2. Si eu am adăugat lămâie … !

  3. Care este modul de preparare ?

  4. eeee numai retete !!!! draga

  5. Se folosete proaspat sau pulbere . la gatit orice mancare …la carne .peste si prajituri …canttitatea..la fel ca si cand ai pune piper…daca aveti un blender o bucatica proaspat miere si apa si e un suc ff Buna si sanatos…pt diabétic e minunat folositil cu incredere …salutari !!

  6. Da asa este eu cu ceai cu chimbir si miere ma tratez de 3 zile

  7. super bun,l-am folosit toata iarna,si nu m-am racit si nici nu mi-a fost frig

  8. IL DATI PRIN RAZATOAREA MICA SI ADAUGATI MIERE , DA DACA SE POATE DE LA PRODUCATOR CA ESTE MAI SIGURA , IO ASA FOLOSESC SI IN PREZENT

  9. Eu folosesc 1lingurita ghimbir ras si 1de miere tinute in borcan la frigider, luate inainte de mesele principale

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.