Sirop de ceapă și miere – rețeta bunicii pentru tuse și dureri în gât

Siropul de ceapă cu miere este o rețetă vindecătoare scoasă din “farmacia bunicii”, folosită cu succes împotriva tusei și a răcelii.

Este deopotrivă eficientă pentru adulți și copii (exclus cei sub 1 an).

Sirop de Ceapă și Miere

Sirop de Ceapă și Miere

Sirop de ceapă și miere – rețetă

Contrat așteptărilor, acest sirop natural este mult mai gustos decât sună. În plus, este foarte ieftin și mult mai sănătos și eficient decât siropurile sintetice. După ce veți face și veți încerca siropul acesta, cu siguranță nu veți mai cumpăra siropurile din farmacii.

Ingrediente

• 1 ceapă roșie mare
• 3-4 linguri de miere de albine

Preparare

Există două variante de preparare a siropului de ceapă.

Sirop de ceapa cu miere varianta 1

Prima variantă este să scobiți ceapa, scoțând partea din mijloc, și să turnați în gaură miere de albine. Această metodă este asemănătoare siropului de ridiche neagră și miere.

Se lasă peste noapte, iar a doua zi se scurge sucul scurs, storconsumă siropul rezultat, câte 1 linguriță la fiecare 6 ore. Pentru rezultate vizibile, se face o cură de o săptămână.

Sirop de Ceapă și Miere

Sirop de Ceapă și Miere

Sirop de ceapă cu miere varianta 2

Varianta cu numărul 2 este mai simplă și mai rapidă. Ceapa se taie felii rotunde. Se așează o felie într-un bol, sau pe fundul unui borcănel cu capac, și peste ea se toarnă puțină miere. Se pune următoarea felie de ceapă, și iarăși se acoperă cu miere.

Se procedează astfel, alternând straturile de ceapă și miere până se termină toată ceapa. Acoperiți recipientul cu un capac, și lăsați să stea peste noapte (8-12 ore), la loc cald. După acest interval, strecurați sucul scurs în vas. Se iau câte 3 linguri pe oră, sau în funcție de gravitatea tusei sau răcelii.

Sirop de Ceapă și Miere Rețetă

Sirop de Ceapă și Miere Rețetă

Acest sirop poate rezista foarte bine la temperatura camerei 24 de ore, însă este bine să-l consumăm pe cât posibil proaspăt preparat. Dacă aveți un copil prea mic pentru a-i da miere, folosiți zahăr brun în loc de miere la prepararea siropului.

Așa arată siropul rezultat după scurgerea sucului din ceapă:

Sirop de Ceapă și Miere

Sirop de Ceapă și Miere

Sirop de ceapa cu miere beneficii

Ceapa conține compuși similari celor găsiți în usturoi, însă într-o variantă mai blândă. Aceștia ajută la întărirea sistemului imunitar, și au proprietăți expectorante, anti-biotice și anti-inflamatorii.

Mierea de albine este cel mai bun calmant pentru tuse și gât iritat. Are efecte anti-bacteriene, anti-virale și anti-fungice.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

11 comentarii

  1. Asa scobita ca ridichea neagra?Super nu stiam…eu o tocam marunt si puneam zahar deasupra.

  2. Bunica mea folosea acest tratament,dar fierbea ceapa in miere .Si eu am facut si fac tot timpul pentru familia mea,este foarte benefica.

    • Este minunat ca folositi acest remediu natural, va recomand insa sa nu incalziti mierea la peste 40 de grade fiindca isi va pierde toate proprietatile si are mari sanse sa devina usor toxica. Numai bine.

  3. Si ceapã cu brânzã dupã o duscã de pãlincã?

  4. EU STIAM…CU CEAPA FIARTA….SIROP…..E OK SI ASA…..BRAVO

  5. CUM FIERBEA CEAPA IN MIERE? CAT TIMP SI CE CANTITATI?

  6. E adevarat,face f bine ,la tuse si la dureri in gat

  7. Stiam de ridichie neagra dar …bine de stiut

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.