Cum să prepari o SOLUȚIE SALINĂ pentru curățarea sinusurilor, dureri în gât și alergii

Soluțiile saline pot face minuni pentru sănătatea aparatului respirator. Se prepară foarte ușor acasă, din apă și sare, și se poate folosi pentru decongestionarea și curățarea sinusurilor (inclusiv în caz de răceală, gripă, sinuzită sau alte infecții respiratorii superioare), eliminarea excesului de mucus și a iritanților care provoacă alergii.

Soluție Salină Pentru Sinusuri

Soluție Salină Pentru Sinusuri

Unele studii susțin utilizarea soluției saline pentru a restaura umiditatea pasajelor nazale uscate, și pentru reducerea inflamațiilor membranelor mucoase.

Rezultatele au arătat că atunci când este folosită regulat, irigarea cu apă sărată poate ajuta la subțierea mucusului, reducerea secrețiilor nazale și curățarea pasajele nazale de bacterii și iritanți.

Soluție salină – rețetă

Pentru a nu irita, arde sau înțepa când este folosită, se recomandă o soluție salină normală. Se numește “normală” deoarece acest amestec steril are o concentrație de sare similară cu cea a lacrimilor, sângelui și a altor fluide din corpul nostru, adică 0.9% salin. O astfel de soluție este calmantă și nu provoacă iritații sau alte reacții adverse. Se poate folosi inclusiv pentru copii.

Ingrediente

• 1 pahar de apă (200 ml)
• ½ linguriță de sare

Preparare

Pentru a prepara o soluție salină, folosiți un tip de sare neiodată, necolorată și neparfumată. Sarea grunjoasă, nerafinată este foarte bună.

Puneți apa și sarea într-un ibric sau într-o oală, pe foc. Puneți capacul și lăsați-o să fiarbă 15 minute. Unele rețete spun că se poate adăuga și ½ linguriță de bicarbonat de sodiu la această soluție.

Utilizare

Cel mai frecvent, soluțiile din apă și sare sunt folosite pentru curățarea sinusurilor, desfundarea nasului, ameliorarea sinuzitei, a rinitei alergice și a durerilor în gât.

♣ Unele persoane pun puțină soluție în căușul palmei, și trag soluția pe câte o nară. Însă pentru o utilizare mai ușoară, transferați soluția salină obținută într-un flacon mic cu picurător (cum sunt flacoanele cu picături nazale). Pentru curățarea sinusurilor în caz de răceală, sinuzită sau rinită alergică, agitați flaconul înainte de folosire. Soluția trebuie să fie călduță, nu fierbinte. Dacă soluția este prea fierbinte, poate agrava problema.

Mergeți deasupra chiuvetei. Aplecați capul pe o parte și picurați soluția în nară. După ce ați introdus soluția în nară, aplecați capul pe spate. Astfel, soluția va pătrunde în cavitatea nazală și va ieși pe cealaltă nară și pe partea din spate a gâtului. Suflați nasul ușor, și scuipați scurgerea, pentru a elibera pasajele nazale și gâtul. Procedați la fel și cu cealaltă nară.

  Pentru dureri în gât, faceți gargară dimineața și seara. Asigurați-vă că soluția s-a răcit suficient, pentru a nu irita gâtul. Soluția trebuie să fie călduță, nu fierbinte. Dacă soluția este prea fierbinte, poate agrava problema. Aveți grijă să nu înghițiți soluția.

Surse:

1. http://www.webmd.com/allergies/saline-spray?page=2
2. http://www.aboutkidshealth.ca/En/HealthAZ/TestsAndTreatments/HomeHealthCare/Pages/Normal-Saline-Solution-How-prepare-home.aspx
3. http://www.wikihow.com/Make-a-Saline-Solution

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Eu am folosit si vazut beneficiile care le are

  2. Tocmai ce am aplicat in iarna asta si a avut succes!

  3. e f buna sau puteti cumpara spray-uri cu apa de mare de la farmacie..sunt f bune!

  4. Intr-adevar functioneaza am folosit-o de multe ori

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.