Rețeta originală de sirop de RIDICHE NEAGRĂ cu MIERE – medicament tradițional rusesc

Din timpuri străvechi, ridichea neagră cu miere a fost considerată cel mai de sigur agent imunostimulator și antimicrobian, folosit îndeosebi pentru tratarea tusei și a bronșitei.

Sirop de Ridiche Neagră cu Miere Rețetă

Sirop de Ridiche Neagră cu Miere Rețetă

“Leacurile băbești” persistă și astăzi deoarece ele ascund întotdeauna un grăunte de adevăr, și uneori chiar mai mult. Cercetările științifice au arătat că o ridiche neagră conține mai mult decât doza zilnică recomandată de Vitamina C, 25% din doza zilnică recomandată de potasiu, plus cantități importante de magneziu, fier, sulf și alți nutrienți.

Așadar, data viitoare când simțiți gâdilăturile unui început de tuse sau răceli, încercați cu încredere acest remediu străvechi atât de popular.

Ridichea neagră (Raphanus sativus varieta niger L.) are o istorie lungă ca remediu împotriva bolilor. De pildă, în Egiptul antic, ridichea neagră era folosită în combinație cu usturoiul pentru a ucide bacteriile și virusurile. În medicina indiană ayurveda, ridichile sunt folosite pentru efectele lor curățitoare, detoxifiante și anti-cancerigene. Ridichile negre au fost folosite de mii de ani și în Asia pentru problemele respiratorii.

Sirop de ridiche neagră cu miere – rețeta originală

Ridichea neagră cu miere este un remediu tradițional rusesc pentru alungarea tusei persistente. În iernile lungi și geroase din Rusia, când fructele și legumele proaspete lipsesc, legumele rădăcinoase precum ridichea și cartoful țin loc de medicament.

Ridichea neagră este ingredientul-cheie al acestui leac deoarece este foarte bogat în Vitamina C și minerale esențiale. Mierea este folosită nu doar pentru a îndulci iuțeala ridichilor, ci și pentru acțiunea sa emolientă și calmantă asupra gâtului.

Ingrediente

• 1 ridiche neagră medie
• 3-4 linguri de miere de albine

Preparare

Spălați bine o ridiche neagră, de mărime potrivită, și așezați-o într-o farfurie largă, puțin adâncă. Decupați partea de sus a ridichii, ca un capac. Începeți apoi cu o lingură sau cu un cuțit să scobiți ridichea, formând o gaură încăpătoare în mijloc. În această gaură veți turna mierea de albine. Ridichea scobită trebuie să arate ca un bol care va ține mierea.

După ce ați turnat mierea (suficient cât să umple scobitura ridichii), puneți capacul (bucată tăiată la început de deasupra ridichii), și lăsați medicamentul la macerat peste noapte, sau cel puțin 5 ore. În acest interval, ridichea va lăsa un suc vindecător, care în combinație cu mierea de albine se va transforma într-un sirop natural cu proprietăți medicinale puternice. Pentru ca sucul din ridiche să se scurgă mai ușor în vas, faceți-i o găurică mică la fund.

Se ia câte 1 lingură din oră în oră dacă tusea este severă, sau câte 1 lingură, de 3-4 ori pe zi. Siropul astfel obținut poate fi păstrat cel mult 7 zile, la loc rece.

Alte variante

O metodă mai rapidă de preparare a siropului de ridiche neagră cu miere este să luați o ridiche neagră mare, să o spălați bine și să o radeți pe răzătoare. Stoarceți sucul printr-un tifon, și amestecați-l cu 2 linguri de miere. Mierea se va dizolva rapid, iar siropul va fi gata.

O altă rețetă este aceasta: spălați câteva ridichi negre medii, tăiați-le felii subțiri sau cuburi, și puneți-le într-un borcan. Turnați peste ele miere, puneți capacul, și lăsați-le să stea 1-2 zile la macerat, apoi consumați siropul format în bol. Această metodă este mai economică, deoarece ridichea nu se usucă (deshidratează), iar feliile de ridiche pot fi consumate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Eu o stiu de la bunica.

  2. Tratament pe care mi-l dădea bunică în copilărie. E foarte bun!

  3. Eu pot sa confirm ca este un remediu chiar eficient .In familia noastra a dat rezultate mai bune decat Paxeladine,siropul de tuse. Am folosit ridichi negre razuite marunt si am strecurat zeama,amestecand-o cu miere cam 1 la 1.Gustul nu e tocmai placut,dar merita sa-i inghiti,

  4. o reteta si foarte Romaneasca … in partea de sus a tarii .. m am trezit cu aceste delicate ..in special iarna ..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.