Coaja de CEAPĂ ROȘIE alină durerile reumatice (cum să o folosești)

Ceapa este un leac extraordinar din grădină, cu proprietăți terapeutice din cele mai diverse: anti-inflamatoare, antivirale, antibacteriene, antiseptice, antifungice, stimulente, anti-tumorale, diuretice și expectorante.

Ceapă Roșie Pentru Reumatism

Ceapă Roșie Pentru Reumatism

Această plantă terapeutică previne întărirea arterelor, ateroscleroza și unele afecțiuni cardiovasculare. Are de asemenea calități anti-coagulante. Quercetina din ceapa roșie și galbenă este responsabilă pentru efectele anti-tumorale.

Consumul de ceapă scade tensiunea arterială și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, combate osteoporoza și previne pierderea de minerale osoase.

Coji de ceapă pentru dureri reumatice – rețetă

Datorită proprietăților anti-inflamatoare și analgezice, ceapa este un remediu valoros pentru artrita reumatoidă. Alinarea durerilor reumatice se poate obține atât prin administrarea ei internă, cât și prin aplicarea externă a cojilor. Ceapa zdrobită, aplicată pe frunte și pe tâmple poate de asemenea reduce durerea de cap.

În funcție de cât de mare este zona dureroasă care trebuie tratată, se pot folosi cojile de la una sau mai multe cepe roșii. Cojile desprinse se zdrobesc ușor pe un fund de lemn cu bătătorul de șnițele, până când iese puțină zeamă.

Se unge mai întâi pielea cu unguent sau ulei de gălbenele, ulei de măsline, unt sau untură. Se aplică apoi cojile zdrobite pe locul inflamat sau dureros, și se acoperă cu o folie de plastic. La final, cataplasma se fixează cu o bandă de scotch (lată).

Cojile de ceapă se lasă să acționeze 1-2 ore, timp în care durerile se vor ameliora simțitor. Repetați procedeul în fiecare seară, câteva săptămâni, sau o lună, pentru a scăpa complet de dureri. La persoanele cu reumatism instalat, durerile se pot accentua mai ales la schimbarea vremii, la frig sau umiditate.

O altă variantă este să amestecați suc de ceapă cu ulei de muștar și să aplicați soluția obținută pe locurile afectate de umflături sau reumatism.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. cojile sunt foile uscate, invelisul cepei…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.