Știința confirmă: TURMERICUL este la fel de eficient ca 14 medicamente

În urma sutelor de studii realizate până în prezent pe turmeric, cercetătorii din întreaga lume au concluzionat că acest condiment remarcabil poate fi comparat cu cel puțin 14 tipuri de medicamente sintetice prescrise de medici în diferite boli.

1 condiment versus 14 medicamente

Turmeric vs. 14 medicamente

Turmeric vs. 14 medicamente

Turmericul este folosit de mii de ani în diferite culturi, atât ca aliment, cât și ca medicament, iar cercetările științifice confirmă astăzi eficiența sa ca tratament alternativ sau adjuvant în foarte multe boli.

1. Aspirină – medicament pentru subțierea sângelui

Un studiu în vitro și ex vivo din 1986, publicat în Jurnalul german de cercetarea și dezvoltare a medicamentelor “Arzneimittelforschung” a demonstrat că curcumina are efecte anti-plachetare și de modulare a prostacilinei comparabile cu aspirina, indicând astfel că turmericul poate fi un remediu valoros pentru persoanele predispuse la tromboza vasculară, care necesită o terapie anti-artrită.

2. Lipitor (atorvastatină) – medicament pentru scăderea colesterolului

Un studiu din 2008, publicat în Jurnalul “Drugs in R&D” a arătat că un preparat standardizat din curcuminoidele (substanțele active) din turmeric este la fel de eficient ca și medicamentul atorvastatină (numit și Lipitor) asupra disfuncțiilor endoteliale – patologia care stă la baza aterosclerozei, în asociere cu reducerea inflamațiilor și a stresului oxidativ la pacienții cu diabet de tip 2.

3. Corticosteroizi – medicamente steroidiene anti-inflamatoare

Un studiu din anul 1992, publicat în Jurnalul de „Cercetare Fitoterapeutică” a descoperit că principalul polifenol din turmeric, pigmentul galben cunoscut sub numele de curcuma poate fi comparat cu steroizii folosiți pentru o uveită anterioară cronică – o acțiune inflamatoare a ochiului.

Un alt studiu publicat în anul 2008 în Critical Care Medicine a arătat că curcumina este la fel de eficientă ca medicamentul corticosteroidian dexametazona, utilizat în boli asociate cu diferite inflamații ale corpului.

4. Metformină – medicament pentru diabet

Un studiu din 2009, publicat în Jurnalul “Comunitatea e Cercetare Biochimică și Biofizică” a explorat modul în care curcumina poate fi utilă în tratarea diabetului. Rezultatele au arătat că turmericul activează protein kinaza-A – AMPc (care crește asimilarea glucozei) și r expresia genelor gluconeogenice (care suprimă producția de glucoză în ficat) în celulele de hepatom (tumoră malignă a ficatului).

Mai mult, cercetătorii au descoperit că curcuma este de 500 până la 1.000 de ori mai puternică decât metformina în activarea AMPc .

5. Medicamente anti-inflamatoare

Un studiu din 2004, publicat în Jurnalul “Oncogene” a arătat că curcuma, la fel ca și resveratrolul, sunt alternative eficiente pentru aspirină, ibuprofen, sulindac, fenilbutazonă, naproxen, dexametazona, celecoxib, și tamoxifen, în ceea ce privește activitatea anti-inflamatoare și anti-proliferativă împotriva celulelor tumorale.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’5198, 3009, 5336, 5294′ button=’Cumpără aici’]

6. Medicamente anti-cancer

Compușii turmericului au demonstrat proprietăți terapeutice remarcabile și în cercetările efectuate pe cancerele rezistente la multiple medicamente. Cel puțin 54 de studii au arătat că curcumina poate induce moartea celulară sau poate sensibila liniile de celule de cancer rezistente la tratamentul medicamentos convențional.

7. Prozac (fluoxetină și imipramină – medicament pentru depresie

Un studiu recent din 2011, publicat în Jurnalul “Acta Poloniae Pharmaceutica” a descoperit că curcumina poate fi comparat cu ambele medicamente folosite pentru reducerea comportamentului depresiv în studiile pe animale.

8. Oxaliplatin – medicament chimioterapic

Un studiu din 2007, publicat în Jurnalul Internațional de Cancer a arătat că curcumina se poate compara cu oxaliplatin, un medicament antineoplazic, utilizat în tratamentul cancerului colorectal metastazat, fiind un agent anti-proliferativ pentru liniile celulelor colorectale (împiedică înmulțirea celulelor maligne).

Sursă: http://foodmatters.tv/articles-1/science-confirms-this-spice-is-as-effective-as-14-drugs

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.