Masaj folositor pentru PICIOARE OBOSITE

Pentru femeile mereu pe fugă, această terapie pentru picioare este mai mult decât binevenită. Uleiul esențial de mentă este o adevărată comoară de avut în casă. Are efecte stimulatoare pentru toate părțile corpului, dar și calmante. Se poate folosi extern pentru dureri de stomac, de picioare sau de cap, folosit sub formă de masaj.

Remediu Picioare Obosite

Remediu Picioare Obosite

Masaj pentru picioare obosite – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de ulei vegetal (de măsline, de floarea-soarelui, de cocos etc)
• 1 linguriță de oțet de mere
• ½ linguriță de ulei esențial de mentă

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-un recipient. Pentru utilizare, turnați o cantitate mică de amestec în palme, și masați picioarele.

Înainte de masaj, faceți o baie relaxantă pentru picioare cu apă fierbinte și ½ cană de sare amară (sare Epsom). După masaj, țineți picioarele sus, eventual pe o pernă cel puțin 15 minute.

O variantă mai simplă de a folosi uleiul esențial de mentă pentru relaxarea picioarelor este să adăugați câteva picături în ligheanul cu apă fierbinte și să faceți o baie de 10-15 minute. Sau amestecați 4-5 picături de ulei esențial de mentă cu 10-15 picături de ulei vegetal și masați picioarele. Efectul se simte imediat.

Masajul cu ulei esențial de mentă diluat poate fi folosit cu succes și pentru reducerea durerilor de cap (în acest caz se masează fruntea și tâmplele) sau a durerilor articulații (se masează zonele afectate de artrită sau tendinită).

Beneficii

Uleiul esențial de mentă pune sângele în mișcare și elimină durerile. Are un efect revigorant extraordinar pentru picioarele umflate, dureroase și obosite.

Menta este deopotrivă calmantă și stimulatoare. Reduce inflamațiile și spasmele și stimulează circulația sângelui. Are efecte energizante, răcoritoare și relaxante. Studiile au arătat că doar aroma mentei poate îmbunătăți memoria, vigilența și capacitatea de concentrare. Așadar, acest masaj acționează atât la nivelul picioarelor, cât și al creierului.

În plus, menta este antibacteriană, și ajută la combaterea infecțiilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.