Rețete naturiste pentru ARSURILE LA STOMAC

Arsurile la stomac pot fi provocate de o boală digestivă – gastrită hiperacidă, ulcer, esofagită, infecții cu candidă sau de o indigestie. Apar mai ales după consumul de prăjeli, alimente condimentate sau acre sau iritante (cafea, alcool, tutun), sau din cauza meselor neregulate.

Remedii Arsuri la Stomac

Remedii Arsuri la Stomac

 Suc de pătlagină

Se prepară din frunzele proaspete de pătlagină, spălate și tocate. Sucul se bea în stare crudă, de 3-4 ori pe zi, până la dispariția arsurilor stomacale.

 Ceai de salcâm

Se pune 1 linguriță de flori uscate de salcâm la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi, după mesele principale.

 Ceai de mușețel

Se pune 1 linguriță de flori uscate de mușețel la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi.

 Ceai de frunze de zmeur

Se pune 1 linguriță de frunze uscate de zmeur la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi.

 Ceai de coada-șoricelului cu bitter suedez

Se pune 1 linguriță de flori uscate de coada-șoricelului la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită. În fiecare cană se adaugă câte 1 lingură de bitter suedez. Se beau câte 2 căni pe zi.

 Ceai de ținatură

Se bea câte 1 cană pe zi, împărțită în 3 doze egale. Ceaiul se consumă cu 30 de minute înainte de mese.

 Macerat de salcâm

Florile proaspete de salcâm se pun la macerat timp de 8 ore (peste noapte) în apă rece. Se beau câte 2-3 căni pe zi, într-o cură de 30 de zile. Este un remediu recomandat atât în piroză (arsuri la stomac), cât și în ulcer gastric, gastrită hiperacidă sau constipație ușoară.

 Brânză grasă

Pentru calmarea rapidă a arsurilor stomacale, se consumă o bucată de brânză grasă, fără pâine. Acest remediu ajută prin faptul că absoarbe excesul de acid gastric care produce senzația de arsură.

 Suc de morcov

Se bea 1 pahar cu suc de morcov (250 ml) îndată ce apare senzația de arsură și jenă la stomac.

 Boabe de muștar

Se consumă zilnic câte 15 boabe de muștar și 1 linguriță de anason.

 Alimente bune în cazul arsurilor stomacale

Trebuie evitată pâinea, deoarece aceasta poate înrăutăți simptomele dureroase din cauză că produce prea mult acid gastric. Se poate bea un pahar cu lapte, suc de cartofi cruzi sau fulgi de ovăz.

Sursă articol: “Medicina Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.