HEMOROIZI dureroși – 2 rețete naturiste de succes

Hemoroizii apar în egală măsură la femei și bărbați, incidența lor fiind mai mare la vârstnici, la femeile care au avut fibrom uterin sau sarcini repetate. Datele statistice indică faptul că boala hemoroidală afectează aproximativ 50-70% din persoanele mature care trăiesc la oraș.

Tratament Naturist Hemoroizi

Tratament Naturist Hemoroizi

Hemoroizii sunt dilatări varicoase și îngroșări în jurul anusului, greu de suportat, și care produc un disconfort major persoanei afectate: mâncărimi, dureri anale, dificultatea de a sta în șezut, scaune dureroase, uneori cu sânge și pierdere de globule roșii sau de fier.

Crizele hemoroidale pot fi acute, cu dureri și mâncărimi insuportabile. Acestea pot dura și 4-5 zile la rând. Hemoroizii pot fi însoțiți de hemoragie și frisoane. Persoanele care suferă de constipație sunt cele mai afectate, deoarece efortul de defecație acutizează durerile, provoacă hemoragii ușoare și pierderea de fier (anemie).

Terci de coada-calului

Acesta este un remediu recomandat de vindecătoarea austriacă Maria Treben pentru cei care suferă de pe urma hemoroizilor dureroși sau a nodulilor hemoroidali.

Coada-calului este una din cele mai puternice plante medicinale care crește în flora românească, apreciată în mod deosebit pentru capacitatea de a opri hemoragiile, de a trata bolile grave de rinichi și vezică, de a reduce inflamațiile și de a ajuta la vindecarea rănilor și durerilor reumatice.

→ Planta proaspătă se spală bine, se toacă mărunt pe un fund de lemn, până rezultă un terci. Se aplică pe zona anală, afectată de hemoroizi.

Rețetă din Bucovina pentru hemoroizi

Se ia o varză proaspătă, se toacă mărunt, apoi cu mâinile se freacă până lasă zeamă. Se pune într-un vas de lut, și se opărește cu apă clocotită. Se adaugă o mână de flori de gălbenele, și se acoperă. Se lasă la infuzat până când lichidul atinge o temperatură suportabilă pentru o baie de șezut. Baia de șezut se face seara, 15-20 de minute, timp de 3-4 săptămâni la rând.

Surse articol:

1. „Medicina Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică

2. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.