Plante puternice împotriva infecțiilor VIRALE
Virusurile nu sunt forme de viață, ci particule care se reproduc la nivelul celulelor pe care le-au infectat. Din acest motiv, antibioticele nu sunt eficiente în combaterea virusurilor, ci ele acționează mai degrabă împotriva bacteriilor.
Deși s-au dezvoltat foarte multe antibiotice care să ajute la tratarea infecțiilor bacteriene, stăm în continuare foarte prost la capitolul medicamente antivirale. Din fericire, există foarte multe plante cu proprietăți antivirale naturale pe care le putem folosi cu succes atunci când suntem răciți, gripați sau suferim de alte infecții virale.
Echinacea
Echinacea este cea mai recomandată în cazul infecțiilor virale, și cea mai eficientă. Studiile au arătat că extractele de echinacea sunt la fel de bune ca interferonul. În plus, echinacea sporește imunitatea și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor virale mult mai ușor.
Această plantă conține 3 compuși cu acțiune antivirală: echinacina, acid cafeic și acid cicoric. Acidul cicoric blochează integraza – o enzimă care determină multiplicarea virusurilor.
Comisia germană Europeană a aprobat folosirea acestei plante pentru tratarea simptomelor de răceală și gripă. Se poate administra sub formă de ceai, capsule sau alte preparate naturiste combinate cu Vitamina C sau propolis.
Usturoiul
Usturoiul este unul din cele mai complexe și puternice medicamente ale naturii. Acesta luptă atât împotriva infecțiilor bacteriene, cât și contra celor virale. Heinrich P. Koch – doctorul profesor de chimie farmaceutică și biochimie de la Universitatea din Viena și medicul Larry D. Lawson – cercetător științific la o companie de plante din Utah susțin că usturoiul conține compuși cu o acțiune puternică împotriva virusului gripal.
Medicii naturiști recomandă consumul de usturoi proaspăt – câte 2-3 căței cruzi pe zi, sau capsulele cu usturoi – 2-3 pe zi, pentru tratarea gripei, răcelii și a altor infecții virale. Usturoiul crud se poate consuma ca atare, sau adăugat în salate, supe, sosuri și alte mâncăruri.
Pentru prevenirea și tratarea răcelilor, trebuie să mâncați mult usturoi, precum și ceapă, care are o acțiune antivirală moderată.
Gențiana
Această plantă conține berberină, cu o acțiune imunostimulatoare asemănătoare plantei echinacea. Se poate folosi în combinație cu echinacea în cazul infecțiilor virale.
Ienupărul
Ienupărul conține deoxipodofilotoxină, un compus antiviral puternic, care inhibă activitatea virusurilor care produc herpes și gripă. În acest cazuri, se poate bea ceai de ienupăr.
Roinița
Pe lângă efectul calmant, roinița are și proprietăți antivirale, mai ales împotriva herpesurilor. Ceaiul de roiniță este util pentru toate tipurile de infecții virale.
Lemnul-dulce
Planta conține 8 compuși activi antivirali, printre care glicirizina, care blochează procesele legate de înmulțirea virusurilor, pătrunderea acestora în celule și înmulțirea lor. Ceaiul de lemn-dulce se poate procura de la magazinele naturiste.
Ciupercile shiitake
Ciupercile medicinale asiatice sunt foarte sănătoase. Ciuperca shiitake – foarte bună la gust, conține lentinan, un compus cu proprietăți antivirale, imunostimulatoare și antitumorale. În experimentele realizate pe animale de laborator, această ciupercă a apărut cobaii de encefalita virală. Se pot găsi capsule cu shiitake în comerț.
Eucaliptul
Eucaliptul conține hiperozide, acid taninic și quercitrină, compuși cu proprietăți antivirale.
Ghimbirul
Cunoscut îndeosebi ca remediu eficient împotriva răului de mișcare și a durerilor de stomac, ghimbirul poate fi folosit și la tratarea infecțiilor virale. Conține 10 compuși antivirali, regăsiți de asemenea și în turmeric.
MULTUMIM !