OSTEOARTRITA – tratamente naturiste

Este cea mai comună formă de artrită, o boală articulară cauzată de uzură, datorate înaintării în vârstă. În osteoartrită, oasele se freacă unul de altul, cauzând durere, inflamații, rigiditate articulară, uneori chiar limitarea mobilității locale.

Osteoartrită - Tratament Naturist

Osteoartrită – Tratament Naturist

Osteoartrită – simptome

Cel mai adesea, osteoartrita se dezvoltă la mâini, genunchi, șolduri și coloană. Femeile și bărbații sunt afectați în egală măsură. Simptomele de osteoartrită încep să apară în jurul vârstei de 50-60 de ani, deși lezarea unei articulații sau uzura excesivă (la atleți sau sportivii de performanță) poate duce la instalarea bolii la o vârstă mai fragedă.

– Dureri articulare (adâncă, pătrunzătoare, care se înrăutățește în timpul mișcării, și care se ameliorează în repaus; în cazurile severe, durerea poate fi constantă)
– Rigiditate articulară (mai ales dimineața)
– Umflarea articulației (inflamație)
– Articulații calde la atingere
– Posibilitate de mișcare limitată
– Slăbiciune musculară
– Creșterea de butoane osoase (noduri Herberden), umflături la nivelul articulațiilor degetelor ultraperiferice

Cauza apariției osteoartritei este în majoritatea cazurilor necunoscută. Este cel mai adesea asociată cu îmbătrânirea, deși factorii genetic, metabolici, chimic și mecanici joacă un rol important în declanșarea afecțiunii, precum:

– obezitatea, cazuri de boli articulare inflamatorii în familie, leziunile la nivelul articulațiilor, tulburările hormonale sau metabolice, boli articulare sau osoase la naștere, uzarea repetitivă a articulațiilor (la atleți sau muncitorii în construcții), depozitele de cristale de acid uric în articulații.

Osteoporoza – tratamente naturiste

Scopul tratamentelor convenționale pentru bolile articulare este reducerea durerii și îmbunătățirea mobilității articulațiilor afectate. Pierderea în greutate, exerciții fizice zilnice și alimentația naturală, sănătoasă, bazată pe legume și fructe pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Plantele de mai jos se pot găsi la magazinele naturiste sub formă de extracte uscate (pastile, capsule sau tablete), ceaiuri, tincturi sau extracte lichide. Doza pentru ceai este de 1-2 lingurițe la o cană cu apă clocotită, infuzate 10 minute (rădăcinile au nevoie de mai mult timp). Extractele lichide (tincturile) se iau diluate cu apă sau ceai.

Turmeric. Se poate lua sub formă de extract, câte 300 mg, de 3 ori pe zi, pentru durere și inflamații, sau adăugat în mâncăruri (câte 1 vârf de cuțit). Turmericul poate crește riscul de sângerări, mai ales la persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui. Consultați medicul înainte de a lua turmeric.

Gheara mâței. Se iau câte 30 mg de extract, de 3 ori pe zi. Într-un studiu, 100 mg de extract de gheara mâței pe zi timp de 4 săptămâni a ameliorat durerea mai eficient decât placebo. Nu luați acest remediu dacă urmați un tratament medicamentos pentru hipertensiune arterială sau subțierea sângelui.

Gheara diavolului. Se iau câte 100-200 mg de extract, de 2 ori pe zi. Un studiu a arătat că peste 50% din persoanele cu osteoartrită la genunchi sau la șold, sau cu dureri lombare care au luat acest remediu au prezentat îmbunătățiri ale simptomelor după 8 săptămâni (reducerea durerii și creșterea mobilității). Gheara diavolului crește riscul de sângerări, mai ales la persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui. Consultați medicul înainte de a lua acest supliment.

Ghimbir. 2 grame de ghimbir pe zi în doze fracționate pot reduce inflamația și durerea articulară. Un studiu a arătat că extractul de ghimbir blochează o substanță chimică din corp care cauzează durerea (COX-2). Ghimbrul poate crește riscul de sângerări, mai ales dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, precum aspirină, warfarină sau clopidogrel.

Scoarță de salcie. Acest remediu are o acțiune asemănătoare aspirinei. Se iau câte 500 mg de extract, de 3 ori pe zi. Nu luați această plantă dacă luați deja aspirină sau medicamente pentru subțierea sângelui, sau dacă sunteți alergic la aspirină sau salicilați. Scoarța de salcie nu se dă copiilor sub 18 ani.

Capsaicină. Cremele care conțin ardei iute sau capsaicină aplicate local pot ameliora semnificativ durerile articulare. Capsaicina este compusul activ principal din ardeii iuți (cayenne), care reduce temporar substanța P, responsabilă pentru apariția inflamațiilor și a durerii în artrită. Câteva studii au arătat că unguentele pe bază de capsaicină sunt mai eficiente decât placebo. Efectele se simt după 3-7 zile de aplicare a cremei.

Sursă:

http://umm.edu/health/medical-reference-guide/complementary-and-alternative-medicine-guide/condition/osteoarthritis

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.