Cura cu ECHINACEA de 30 de zile pentru IMUNITATE

Echinacea este una din cele mai populare plante imunostimulatoare din lume. Arheologii au descoperit că americanii nativi au folosit echinacea timp de cel puțin de 400 de ani ca remediu universal, însă în mod special pentru tratarea infecțiilor și a rănilor.

echinacea imunitate

Cura de Imunitate cu Echinacea

De-a lungul istoriei, diferite popoare au folosit echinacea pentru tratarea celor mai cumplite plăgi și boli infecțioase: sifilis, malarie, scarlatină, otrăvirea sângelui sau difteria. Deși această plantă era extrem de populară în secolele 18-19, după introducerea antibioticelor în SUA, a încetat să mai fie folosită, intrând astfel într-un con de umbră.

Preparatele medicinale pe bază de Echinacea au redevenit populare în Germania, în secolul 20. De altfel, mare parte a cercetărilor științifice realizate pe această plantă avut loc în Germania, țara în care plantele sunt aprobate de guvern. Aici, părțile aeriene ale echinaceei sunt aprobate pentru tratarea răcelilor, infecțiilor tractului respirator superior, infecțiilor urinare și a rănilor care se vindecă greu. Rădăcina de echinaea este aprobată pentru tratarea infecțiilor asemănătoare gripei.

Echinacea scurtează durata unei răceli

Astăzi, echinacea este folosită mai ales pentru scurtarea duratei unei gripe sau răceli, și reducerea simptomelor – dureri în gât (faringită), tuse sau febră. Unele studii au arătat că, dacă este luată la primele simptome, echinacea poate reduce severitatea simptomelor și scurta durata bolii cu 1-4 zile.

Un studiu realizat pe 95 de persoane cu simptome timpurii de răceală și gripă (curgerea nasului, iritații/usturime în gât, febră), a descoperit că cei care au băut câteva căni cu ceai de echinacea zilnic, timp de 5 zile, și-au revenit mai repede decât cei care au băut un altfel de ceai. Alte cercetări clinice sugerează faptul că că echinacea poate reduce șansele de a contacta o răceală cu 58%.

Cea mai bună plantă contra infecțiilor

Foarte mulți medici naturiști recomandă echinacea ca adjuvant pentru întărirea imunității și combaterea infecțiilor. Câteva studii de laborator și pe animale au arătat că planta conține substanțe active care sporesc activitatea sistemului imunitar, ușurează durerea, reduc inflamațiile și au totodată efecte antivirale, antioxidante și hormonale. Din acest motiv, experții fitoterapeuți recomandă utilizarea acestei plante pentru tratarea unei game variate de boli:

— Infecții ale urechii (otită medie)
– Infecții respiratorii (sinuzită, rinită alergică)
– Ganglioni inflamați
– Sensibilitatea la răceală
– Infecții urinare (cistită)
– Infecții vaginale (candidă)
– Anexită
– Piciorul de atlet
– Răni
– Virusul herpes simplex

 Cum se administrează

Planta se găsește la magazinele naturiste, sub formă de tinctură, capsule, tablete, extracte sau unguente. Este de asemenea incorporată în numeroase produse pentru creșterea imunității, în combinație cu alte plante, vitamine și minerale (cum este Propolis cu echinacea și vitamina c).

Pentru creșterea imunității, mai ales în timpul unei răceli sau a unei infecții, se recomandă pulberea de echinacea, care este mai bine suportată pe termen lung. Planta uscată se procură de la magazinele naturiste tip Plafar, apoi se macină fin prin râșnița de cafea, și se cerne.

Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 30 de zile. Înainte de a o înghiți cu apă, pulberea se ține sub limbă 10 minute. În cazul infecțiilor acute, se pot lua până la 6 lingurițe de pulbere pe zi

Precauții și contraindicații

Deși este una din cele mai bune plante pentru întărirea corpului și tratarea bolilor, echinacea conține substanțe active care poate interacționa cu unele medicamente. Luați această plantă după ce ați cerut sfatul medicului.

Persoanele cu tuberculoză, leucemie, diabet, scleroză multiplă, HIV/SIDA, boli autoimune, tulburări hepatice sau ale țesutului conjunctiv nu trebuie să ia echinacea. Există de asemenea presupunerea că echinacea poate reduce eficiența unor medicamente care suprimă sistemul imunitar. De aceea, persoanele supuse unui transplant de organe, care iau medicamente imunosupresoare, trebuie să evite această plantă.

În cazuri rare, echinacea poate cauza reacții alergice ușoare sau severe. Persoanele cu astm sau alergii au un risc mai mare de a dezvolta aceste reacții adverse. Cei cu alergi la plantele din familia margaretelor nu trebuie să ia echinacea.

Administrată în timpul sarcinii, echincea nu crește riscul defectelor de naștere sau alte probleme de sănătate la naștere. Cu toate acestea, este bine să se ceară acordul și sfatul medicului înainte de a lua suplimente cu echinacea pe perioada sarcinii și alăptării.

Echinacea poate fi folosită în combinație cu Econazol, un agent antifungic utilizat pentru tratarea unor infecțiilor (cum este piciorul de atlet), deoarece reduce riscul de recidive.

Sursă: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/echinacea

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.