Dureri în gât? Încercați gargara cu SUC de LĂMÂIE, SARE, GHIMBIR și WHISKEY

Răcelile de iarnă și sezonul gripelor aduc cu ele o mulțime de germeni, virusuri și bacterii, pe care le luăm unii de la alții, mai ales în cadrul colectivelor mari.

Gargară Dureri în Gât

Gargară Dureri în Gât

Foarte mulți utilizatori ai acestor remedii populare se jură că funcționează de minune în calmarea durerilor în gât cauzate de virsururi sau bacterii. Acțiunea antibacteriană, antivirală și antibiotică a ingredientelor folosite este acoperită de numeroasele studii științifice realizate în ultimele decenii.

Câteva studii publicate în Jurnalul Britanic de Farmacologie și Toxicologie au demonstrat proprietățile antibacteriene ale sucului de lămâie. Acesta conține cumarină și tetrazină, doi compuși eficienți împotriva unor patogeni diferiți: infecții ale aparatului respirator superior sau infecții stomacale (ex. bacteria E.coli). Sucul de lămâie micșorează inflamația țesuturilor gâtul și conține hidroxizi alfa, care acționează ca un tonic limfatic pentru corp.

Mierea de albine întrunește toate proprietățile necesare tratării simptomelor unei gripe sau răceli: antibiotice, antibacteriene, antivirale și antioxidante. Mierea inhibă virusul din gât și îl distruge. În plus, mierea ajută corpul să elimine mucusul și flegma, reduce inflamația din gât și implicit durerea.

Sarea oxigenează apa și corectează pH-ul, fapt care ajută la distrugerea bacteriilor și la recuperarea din boală. Combinația de miere și lămâie are un efect calmant pentru iritația din gât.

Un studiu recent a arătat că whiskey-ul este un ingredient care crește rezistența organismului la infecțiile virale. Consumat în cantități mici, lichiorul poate ameliora simptomele unei gripe sau răceli: dureri în gât, dureri musculare, nas înfundat și insomnie.

Un remediu rapid pentru răceală

Ori de câte ori simțiți că se apropie o răceală, stoarceți sucul de la 1 lămâie și amestecați-l cu ½ cană de whiskey, ½ cană de apă fierbinte, 2-3 căței de usturoi și 1 lingură de miere. Ajută în gripă, sinuzită și alte afecțiuni ale aparatului respirator.

Gargară pentru dureri în gât – rețeta 1

• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 lingură de apă de gură (de ex. Listerine)
• 2 lingurițe de miere
• 1 linguriță de sare
• ½ cană de apă caldă

Puneți sucul de lămâie într-o cană. Adăugați mierea (care se va dizolva mai ușor în sucul de lămâie). Amestecați. Turnați apa caldă și amestecați până când totul se dizolvă. După ce s-a răcorit, faceți gargară 20-30 de secunde. Repetați procedeul din oră în oră.

Puteți adăuga la această rețetă și efectele antimicrobiene ale usturoiului. Cum? Fierbeți 1 cățel de usturoi tăiat sau zdrobit în apa folosită la gargară, apoi strecurați.

Gargară pentru dureri în gât – rețeta 2

• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 linguriță de sare de mare
• 1 linguriță de ghimbir ras
• 1 linguriță de miere
• 50 ml de whiskey

Amestecați toate ingredientele, și faceți gargară cu soluția rezultată câteva secunde, de mai multe ori pe zi.

Dacă totuși durerile în gât persistă, mergeți la medic pentru un control mai amănunțit.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.