Rețetă anti-răceală și gripă

Uleiurile esențiale au parte astăzi de o ascensiune impresionantă în medicina naturistă. Acestea pot fi procurate de la magazinele naturiste. O sticluță de 10 ml costă în jur de 10 lei.

Remedii Răceală și Gripă

Remedii Răceală și Gripă

Sunt intens promovate în special uleiurile esențiale din plante cu proprietăți antiseptice, dezinfectante, decongestionante și analgezice, care pot combate infecțiile, reduce simptomele de răceală și ameliora durerile articulare și musculare.

Uleiuri pentru răceală – rețetă

• 40 de picături de ulei esențial de eucalipt
• 30 de picături de ulei esențial de arbore de ceai
• 20 de picături de ulei esențial de rozmarin

Se adaugă toate aceste uleiuri într-o sticluță mică, și se păstrează pentru a se folosi în diferite situații. Acest amestec de uleiuri nu trebuie folosit niciodată nediluat.

 Utilizări

Pentru baie. Se pun 12 picături de amestec de uleiuri esențiale și 1 cană de sare amară (Epsom) în cada cu apă fierbinte. Se face o baie de 20 de minute, apoi se îmbracă gros și se stă în pat, la cald.

Pentru masarea pieptului sau a tălpilor. Se amestecă 10 picături de amestec de uleiuri esențiale cu 1 linguriță de ulei vegetal (de floarea soarelui, de măsline etc). Cu soluția rezultată se freacă zona pieptului și a gâtului, pentru reducerea congestiei.

Sau, la primele simptome de gripă sau răceală, se masează tălpile cu această soluție seara, înainte de culcare. Uleiurile esențiale pătrund prin pielea tălpilor, sunt absorbite rapid și ajung în scurt timp în fluxul de sânge. Pentru un efect mult mai puternic, adăugați și câțiva căței de usturoi zdrobiți în amestecul de uleiuri. Dimineață veți simți gust de usturoi în gură, semn că acesta a pătruns în sânge și și-a făcut efectul.

Pentru desfundarea sinusurilor. Păstrați amestecul de uleiuri esențiale lângă pat, pentru a inhala aroma ori de câte ori simțiți că aveți sinusurile blocate și nu puteți respira. Sau, puneți câteva picături pe un șervețel sau pe o batistă, și așezați-o sub pernă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]