Cura cu usturoi pe termen lung reglează tensiunea arterială, colesterolul și circulația
Usturoiul, o plantă cu o istorie de peste 8.000 de ani are o putere vindecătoare covârșitoare.
În Egiptul antic, muncitorii care ridicau piramidele de la Ghizeh erau hrăniți cu usturoi, atât pentru întărirea corpului, cât și pentru protejarea lor împotriva infecțiilor și a bolilor.
Cuprins
Usturoiul – o armă antică împotriva bolilor
Toți medicii Greciei antice au scris despre forța curativă a usturoiului.
Celebrul alchimist german Paracelsus care a trăit în Epoca Renașterii îl considerat un adevărat panaceu, atribuindu-i proprietăți antiseptice, antibiotice, antibacteriene și antivirale puternice.
Usturoiul a jucat de asemenea un rol primordial în vremea epidemiilor de ciumă și gripă.
Astăzi, usturoiul este considerat o armă puternică împotriva bolilor, fiind recomandat în mod special persoanelor cu hipertensiune arterială sau colesterol mare.
Din compoziția chimică a usturoiului fac parte: proteine, Vitamina C, iod, sulf, siliciu, ulei volatil, alicină și garlicină – 2 substanțe uleioase cu proprietăți bacteriostatice puternice.
Acțiunea terapeutică a usturoiului se îndreptează împotriva hipertensiunii arteriale, hemoragiilor, bacteriilor, virusurilor, fungilor și cancerului.
Scade până la un nivel normal tensiunea arterială
Includerea usturoiului în alimentația zilnică înseamnă o îmbunătățire simțitoare a sănătății sistemului cardiovascular.
Cura îndelungată cu usturoi crud s-a dovedit benefică în scăderea presiunii arteriale și diminuarea până la stabilizarea hipertensiunii arteriale.
Efectul hipotensiv al usturoiului este susținut de numeroase studii științifice realizate în utimele decenii.
Usturoiul scade atât tensiunea sistolică (minima), cât și tensiunea diastolică (maxima).
Îmbunătățește circulația
Usturoiul reglează mai multe funcții importante: pulsul, circulația periferică și contracțiile mușchiului inimii (miocardul).
Mai precis, ameliorează considerabil ritmul cardiac (în tulburările de aritmie).
Datorită îmbunătățiri circulației sangvine, reduce varicele și hemoroizii.
În plus, cura cu usturoi scad riscul de tromboză, datorită efectului antihemoragic. Usturoiul a demonstrat de asemenea o acțiune antisclerotică, adică de scădere a colesterolului din sânge.
Cum se administrează
Cel mai simplu mod de a urma o cură constantă cu usturoi este consumul a câte 2-3 căței cruzi pe zi, bine mestecați, sau zdrobiți.
O altă variantă este să preparăm un mujdei, din 6-7 bulbi de usturoi curățați și zdrobiți, frecați apoi cu 1 linguriță de sare mare și 2 lingurițe de miere, până rezultă o pastă omogenă.
Se adaugă apoi 1 lingură de ulei și se freacă bine, și la final 1 lingură de oțet de mere sau sucul de la 1 lămâie. Uleiul folosit protejează mucoasa gastrică de acțiunea iritativă a usturoiului, care pe unii îi poate împiedica să consume acest aliment.
Dacă mirosul neplăcut al respirației este o problemă, se pot lua capsule cu extract de usturoi, foarte bune în hipertensiune și alte boli cardio-vasculare.
Bibliografie: „Plante și Miresme Biblice”, Hrană Pentru Trup și Suflet – Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru
O fi, numai ca trebuie sa o poti face, adica sa n-ai alte probleme de sanatate care sa nu se impace cu usturoiul cum e ,,bila,, de ex.
acest lucru-l fac de citiva ani buni, si da rezultate optime
STIU CA MIROASE DAR E …BUN…